Wereldprijs illustratie

ASN Bank Wereldprijs

Ben je klaar om je duurzame onderneming een vliegende start te geven? Doe dan mee met de ASN Bank Wereldprijs. Een uitdagende competitie vol coaching, training, publiciteit én kans op een geldbedrag. De jury verdeelt tijdens de finale de prijzen met een totale waarde van 55.000 euro. Er zijn drie thema's waarbinnen je je onderneming kunt inschrijven: mens en samenleving, natuur en milieu en klimaatbescherming.

  • Mens en samenleving: ondernemingen die zich richten op transparantie in de keten; eerlijke handel en een leefbaar loon; eerlijke mode en voeding in Nederland.
  • Natuur en milieu: ondernemingen die zich richten op behoud van biodiversiteit; vergroten groene leefomgeving; terugdringen van plastics.
  • Klimaatbescherming: ondernemingen die zich richten op duurzaam wonen; innovatie binnen de energiesector; reduceren van CO2 uitstoot.

Meer weten over de ASN Bank Wereldprijs en de criteria? Check de algemene voorwaarden en de FAQ-pagina.

De route naar de finale

Start Finish
Stap 1

Inschrijven

Je kunt je duurzame onderneming inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs van maandag 19 augustus tot dinsdag 17 september 17.00u.

Stap 2

Trainingsdag

Als je behoort tot de top 30 die het traject in gaat dan volgt op zaterdag 5 oktober een verplichte trainingsdag. Locatie: Rotterdam

Stap 3

Schrijf je businessplan

Met nieuw vergaarde kennis op zak ga je aan de slag met je businessplan + begroting. Deze lever je in op vrijdag 11 oktober voor 14.00u.

Stap 4

Pitch je idee

Met een pitchtraining op zak is het tijd om je moment te pakken. Op donderdag 24 oktober pitcht de top 15 voor de jury. Locatie: Den Haag.

Stap 5

Iedere stem telt!

Ook dit jaar is er een oublieksprijs te winnen. De finalist met de meeste stemmen gaat met 5000 euro naar huis. De stemronde is van dinsdag 5 tot woensdag 13 november 11.00u.

Stap 6

Feestelijke finale

Omcirkel de datum alvast maar in je agenda, op woensdag 13 november vindt de feestelijke finale van de ASN Bank Wereldprijs 2019 plaats. Locatie: Amsterdam

"Naast het winnen van de Wereldprijs zijn we dankbaar voor de leuke contacten en opdrachten die we eraan overgehouden hebben!"

Ontmoet de jury

Een vakjury beslist op verschillende momenten in het traject welke ondernemingen doorgaan naar een volgende ronde. In de finale kiest de jury de winnaars en bepalen ze hoe het prijzengeld verdeeld wordt. De jury van de ASN Bank Wereldprijs bestaat uit ondernemers en experts. Enthousiaste professionals die alles weten van nieuwe producten, duurzame ketens en klimaatverandering. We stellen ze heel graag aan je voor.

Prijzenpakket

Naast training, coaching en publiciteit maken de ondernemers die het tot de finale schoppen ook kans op een geldprijs. Het prijzengeld bedraagt in totaal 55.000 euro. Een eerste prijs van 25.000 euro, tweede prijs van 15.000 euro en derde prijs van 10.000 euro. Daarnaast is er een publieksprijs van 5.000 euro: aan die prijs gaat een stemronde vooraf. De finalist met de meeste stemmen wint de publieksprijs.