ASN Bank Wereldprijs

Meld je slimme idee voor een betere wereld aan voor de ASN Bank Wereldprijs 2015 en geef het een vliegende start. Je maakt niet alleen kans op coaching, training en publiciteit, maar ook op een geldprijs. De jury verdeelt in de finale 40.000* euro. De winnaar van elk thema krijgt minimaal 5.000* euro, maar dat bedrag kan ook oplopen. Daarnaast kun je ook nog de publieksprijs van 5.000* euro winnen.

Voor wie?

Je hebt een slim idee voor een betere wereld en wil het een kickstart geven. Dat kan met de ASN Bank Wereldprijs 2015. Maar dan moet het idee wel voldoen aan enkele eisen. De ASN Bank Wereldprijs heeft ook algemene voorwaarden. We raden je aan om die goed te lezen. Ga er even voor zitten, dan weet je precies wat je kunt verwachten. Bekijk de criteria en de voorwaarden

Traject

Voor de achtste keer organiseert VDWVM de ASN Bank Wereldprijs. Een ontwikkeltraject voor slimme ideeën voor een betere wereld. De jury, de redactie van VDWVM en de experts van de ASN Bank zijn klaar voor deze pressure cooker. Jij ook?Check het verloop van traject

Oud-deelnemers over hun ervaringen

Dankzij de ASN Bank Wereldprijs hadden we een vliegende start. Van het prijzengeld hebben we een website en webshop gelanceerd.

afbeelding van Wiebe
Mariah en Wendelien, van Yoni

De wedstrijd leverde veel op: nuttige informatie over marketing, een groot netwerk en veel mogelijkheden om een idee aan het publiek te laten zien.

afbeelding van Wiebe
Jasper en Melvin, van Seepje

De route naar de finale

 • Inschrijven

  Schrijf tussen 3 augustus en 15 september je slimme idee voor een betere wereld in. Op 28 september maken we de tien projecten per thema bekend die het traject ingaan.

 • Aan de slag

  Op 3 oktober is er een trainingsdag die je klaarstoomt om een projectplan te schrijven. Op 8 oktober krijg je eerste hulp bij het schrijven van je plan.

 • Schrijf je plan

  Op 12 oktober lever je je projectplan in. Een week later, op 19 oktober weet je of je doorgaat naar de volgende ronde.

 • Pitch je idee

  Ben je nog in de race? Dan laat je tussen 21 oktober en 6 november zien wie je bent en waarom jij moet winnen. Met een pitchronde, een presentatie voor een groot publiek en een persoonlijk gesprek. Zo krijgen we een goed beeld van je.

 • Mobiliseer je achterban

  Van 9 tot 19 november kan iedereen op de tien overgebleven projecten stemmen. Heeft jouw project de meeste stemmen? Dan win je 5.000* euro.

finale

La Grande Finale

's Avonds 19 november is het uur U. De jury verdeelt in de finale 40.000* euro. De winnaar van elk thema krijgt minimaal 5.000 euro, maar dat bedrag kan ook oplopen. Daarnaast kun je ook nog de publieksprijs van 5.000* euro winnen.


Waar loopt de jury warm voor?

De ASN Bank Wereldprijs is een fantastische stimulans en motivatie voor alle ondernemers die meedoen. Maar ook voor mij als jurylid en gastheer omdat we zoveel prachtige initiatieven voorbij zien komen die allemaal diezelfde gedrevenheid in zich dragen om de wereld een stukje te verbeteren.

afbeelding van Ynzo
Ynzo van Zanten

Ik vind het een grote eer om betrokken te kunnen zijn bij de ontwikkeling van zulke geweldige en inspirerende projecten. Dat winnaars als Fairphone, Yoni en studio JUX het heel goed doen, maakt me best een beetje trots.

afbeelding van Marieke
Marieke Eyskoot

De rol van de ASN Bank

Voor de Wereld van Morgen is een initiatief van de ASN Bank. Bij de ASN Bank kun je als particulier sparen, betalen, beleggen en je vermogen laten beheren. Zakelijk kun je sparen en beleggen. Maar de ASN Bank is vooral een bank met een duurzame missie. Die bij alles wat zij doet nadenkt over de effecten daarvan op het klimaat, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en toekomstige generaties. Naast alle bancaire taken, maakt de ASN Bank zich hard voor mensen met slimme ideeën voor een betere wereld. Omdat zij gelooft in de kracht van mensen om de wereld om ons heen te veranderen.

* Bekijk de algemene voorwaarden van de ASN Bank Wereldprijs.