ASN Bank Wereldprijs

Meld je slimme idee voor een betere wereld aan voor de ASN Bank Wereldprijs 2016 en geef het een vliegende start! Je maakt niet alleen kans op coaching, training en publiciteit, maar ook op een geldprijs. De jury verdeelt in de finale 40.000* euro. De winnaar van elk thema krijgt minimaal 5.000* euro, maar dat bedrag kan ook hoger zijn. Daarnaast kun je nog de publieksprijs van maximaal 5.000* euro winnen.

Voor wie?

Je hebt een slim idee voor een betere wereld en wil het een kickstart geven. Dat kan met de ASN Bank Wereldprijs 2016! Om mee te kunnen doen moet je idee wel voldoen aan enkele eisen. De ASN Bank Wereldprijs heeft ook algemene voorwaarden. We raden je aan om die goed te lezen, dan weet je precies wat je kunt verwachten. Bekijk de criteria en de voorwaarden

Traject

Voor de achtste keer organiseert VDWVM de ASN Bank Wereldprijs. Een ontwikkeltraject voor slimme ideeën voor een betere wereld. De jury, de redactie van VDWVM en de experts van de ASN Bank zijn klaar voor deze pressure cooker. Jij ook?Check het verloop van traject

Oud-deelnemers over hun ervaringen

Meedoen aan de ASN Bank Wereldprijs 2015 heeft LegBank geholpen haar propositie nóg scherper te krijgen. Daarnaast was het waardevol om zoveel gelijkgestemden te ontmoeten en om met een coach te sparren!

afbeelding van Merel
Merel Rumping, van LegBank

Het winnen van de ASN Bank Wereldprijs 2015 was een belangrijke mijlpaal voor ons. De dagen na de finale liep het storm en hebben we veel waardevolle connecties gelegd!

afbeelding van Tim
Tim van Koolwijk, van Spireaux

De route naar de finale

 • Inschrijven

  Schrijf tussen 1 augustus en 23 september je slimme idee voor een betere wereld in. Op 30 september maken we bekend welke tien projecten per thema het traject ingaan.

 • Aan de slag

  Op zaterdag 8 oktober is er een trainingsdag waar je van alles leert over pers, social media, financiën en businessmodellen. Je wordt helemaal klaargestoomd om je projectplan te schrijven of aan te scherpen, ook hierbij krijg je op 8 oktober hulp.

 • Schrijf je plan

  Op 17 oktober lever je je projectplan in. Een week later, op 24 oktober weet je of je doorgaat naar de volgende ronde. We maken dan namelijk de top 5 per thema bekend.

 • Pitch je idee

  Ben je nog in de race? Tof! Dan laat je tussen 26 oktober en 3 november zien wie je bent en waarom jij moet winnen. Met een pitchronde, een presentatie voor een groot publiek en een persoonlijk gesprek. Zo krijgen we een goed beeld van je.

 • Mobiliseer je achterban

  Van 7 tot 16 november 2016 kan heel Nederland op de tien overgebleven projecten stemmen. Heeft jouw project de meeste stemmen? Dan win je de publieksprijs van maximaal 5.000* euro!

finale

La Grande Finale

Op woensdag 16 november is het zover! De jury verdeelt in de finale 40.000* euro. De winnaar van elk thema krijgt minimaal 5.000 euro, maar dat bedrag kan ook hoger zijn. Daarnaast maak je kans op de publieksprijs van maximaal 5.000* euro.

Waar loopt de jury warm voor?

De ASN Bank Wereldprijs is een fantastische stimulans en motivatie voor alle ondernemers die meedoen. Maar ook voor mij als juryvoorzitter omdat we zoveel prachtige initiatieven voorbij zien komen die allemaal diezelfde gedrevenheid in zich dragen om de wereld een stukje te verbeteren.

afbeelding van Ynzo
Ynzo van Zanten

Ik vind het een grote eer betrokken te kunnen zijn bij de ontwikkeling van zulke geweldige en inspirerende projecten. Dat winnaars als Fairphone, Yoni en studio JUX het heel goed doen, maakt mij best een beetje trots.

afbeelding van Marieke
Marieke Eyskoot

De rol van de ASN Bank

Voor de Wereld van Morgen is een online platform en initiatief van de ASN Bank. Bij de ASN Bank kun je als particulier sparen, betalen, beleggen en je vermogen laten beheren. Zakelijk kun je er sparen en beleggen. Maar de ASN Bank is vooral een bank met een duurzame missie. Die bij alles wat zij doet nadenkt over de effecten daarvan op het klimaat, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en toekomstige generaties. Naast alle bancaire taken, maakt de ASN Bank zich hard voor mensen met slimme ideeën voor een betere wereld.

* Bekijk de algemene voorwaarden van de ASN Bank Wereldprijs.