Veiligheid en sociale cohesie

In veel gebieden wereldwijd lijden mensen onder oorlog en andere conflicten. Dat heeft armoede, onveiligheid, uitsluiting en een negatieve geweldsspiraal tot gevolg. Dat veroorzaakt een verscheurde samenleving die zich niet in positieve zin kan ontwikkelen. Op een andere schaal is er ook in Nederland sprake van onveiligheid. Kinderen worden gepest op school, ouderen zijn eenzaam en mensen leven langs elkaar heen. Voor de Wereld van Morgen steunt projecten die zich inzetten voor een veiligere samenleving en het bevorderen van sociale cohesie.

Een van de thema's van Voordewereldvanmorgen.nl is daarom Veiligheid en sociale cohesie. De plannen, projecten en bedrijfjes brengen mensen bij elkaar, maken veilige woonconstructies, zetten zich in tegen wapenhandel en willen graag samen werken voro vrede. Je kunt ook zelf een project starten of de blogs lezen over dit thema.

Inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie? Kijk dan het project Brilliant Minds Birma, winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2013, in de categorie veiligheid. Brilliant Minds Burma gaat jongeren uit verschillende etnische groepen opleiden en aan een baan helpen bij (internationale) bedrijven die actief zijn in Birma. Of check de winnaar van de sociale cohesie Battle Iemand Thuis. Via Iemand Thuis regel je gemakkelijk hulp of gezelligheid aan huis voor jezelf, familielid, vriend(in) of cliënt.