Over ons

Wat is Voor de Wereld van Morgen?

Voor de Wereld van Morgen is de community van ASN Bank. Wij helpen startende duurzame ondernemingen groeien en inspireren consumenten, met dagelijkse blogs, om duurzamere keuzes te maken. Het helpen van startende duurzame ondernemers doen we door de inzet van kennis, publiciteit, geld en een veelzijdig netwerk. Ook organiseren we jaarlijks de ASN Bank Wereldprijs, een uitdagende competitie voor startende ondernemers. Dagelijks vind je op de website van Voor de Wereld van Morgen nieuwe projecten van duurzame ondernemers en blogs over duurzame ontwikkelingen.

Thema's

De volgende drie thema's staan centraal, deze sluiten aan op de pijlers van ASN Bank.  

  • Mens en samenleving

    Ondernemingen binnen dit thema zijn gericht op transparantie in de keten. Hierbinnen vallen ook producten en diensten die gemaakt zijn onder goede arbeidsomstandigheden en voor een leefbaar loon. Ook ondernemingen die de aankoop van eerlijke mode en voeding in Nederland stimuleren vallen in dit thema. Alsmede initiatieven die het aanbod van eerlijk geproduceerde producten en diensten verbeteren.

  • Natuur en milieu

    Binnen Natuur en Milieu vallen ondernemingen die zich richten op het behoud van biodiversiteit en het vergroten van de groene leefomgeving. Maar ook ondernemers die zich bezighouden met het terugdringen van plastics; het ontwikkelen en/of beschikbaar maken van circulaire of duurzame verpakkingen en slim hergebruiken van bestaande materialen.

  • Klimaatbescherming

    In dit thema vind je ondernemingen die werken aan duurzame energievoorziening en energiebesparing. Initiatieven die CO2 uitstoot reduceren en ideeën voor slimme energieopslag. Onder Klimaatbescherming vallen ook innovaties op het gebied van duurzaam wonen.

Over ASN Bank

Voor de Wereld van Morgen is een initiatief van ASN Bank. ASN Bankt financiert alleen landen, bedrijven en projecten met respect voor mens, dier en natuur. Naast alle bancaire taken - zoals betalen, sparen en beleggen - draagt ASN Bank ook op andere manieren bij aan een duurzame wereld. Bijvoorbeeld door duurzame ondernemingen te helpen groeien via Voor de Wereld van Morgen.