Over ons

Wat is Voor de Wereld van Morgen?

Voor de Wereld van Morgen is de ondernemerscommnity van ASN Bank. Wij laten duurzame ondernemingen groeien. Dat doen we door kennis, publiciteit, geld en een veelzijdig netwerk. Maar ook door het organiseren van de ASN Bank Wereldprijs en Crowdfunding. Voor een groot aantal startende ondernemers is Voor de Wereld van Morgen een succesvolle springplank gebleken. Zo zijn Fairphone, Seepje en Yoni ooit begonnen met het delen van hun slimme idee op dit platform! Dagelijks vind je hier nieuwe projecten van duurzame ondernemers en inspirerende blogs.

Thema's

Omdat duurzaamheid een breed begrip is stellen wij 3 thema’s centraal, deze sluiten aan op de pijlers van ASN Bank.  

  • Mens en samenleving

    Projecten binnen dit thema zijn gericht op producten en diensten gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden voor een eerlijke prijs. Maar ook op het bevorderen van sociale cohesie en innovatie binnen de zorgsector. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een fairtrade kledingmerk of een initiatief dat eenzaamheid bij ouderen tegengaat. Binnen dit thema vallen ook projecten die zich inzetten voor een sociale en zorgzame samenleving. 

  • Natuur en milieu

    Binnen dit thema vallen projecten die zich richten op het besparen van waardevolle grondstoffen, het terugdringen van afval en het behoud van natuur. Zo kun je denken aan ondernemers die zich bezighouden met een oplossing voor plastic in zeeën en oceanen. Aan initiatieven die bijdragen aan het behoud van biodiversiteit. Maar ook initiatieven op het gebied van plantaardige voeding en waterbesparing.

  • Klimaatbescherming

    In dit thema vind je initiatieven die werken aan duurzame energievoorziening en energiebesparing. Maar ook innovaties op het gebied van transport & vervoer  en slimme oplossingen die bijdragen aan  (CO2-neutraal)bouwen en wonen. Kortom innovatie in de energiesector en in de bouw-  en transportsector.

Over ASN Bank

Voor de Wereld van Morgen is onderdeel van ASN Bank. Wij financieren alleen landen, bedrijven en projecten met respect voor mens, dier en natuur. Naast alle bancaire taken - je kunt er betalen, sparen en beleggen - draagt ASN Bank ook op andere manieren bij aan een duurzame wereld. Bijvoorbeeld door duurzame ondernemingen te helpen groeien via Voor de Wereld van Morgen.

Voor hetzelfde geld kies je voor een duurzame bank!