Onze missie

Over de rol van de ASN Bank, ons idee van een betere wereld en het realiseren van schijnbaar onmogelijke ideeën.

In 2007 zag voordewereldvanmorgen.nl het levenslicht. Een platform dat het voor iedereen gemakkelijk maakt om zelf een bijdrage aan een duurzame samenleving te leveren. Opgericht door de ASN Bank.  Een bank die veel dingen anders doet.  Die de invloed van geld gebruikt om bij te dragen aan een duurzame samenleving. En in actie komt om onrecht te bestrijden.  Samen met ruim 600.000 klanten en allerlei samenwerkingspartners.

Acht jaar later is voordewereldvanmorgen.nl een platform met 50.000 leden die werken aan het realiseren van slimme ideeën voor een betere wereld.

Voordewereldvanmorgen.nl vindt slimme ideeën, ideeën die op een ondernemende manier een oplossing bieden voor een maatschappelijk probleem. Bijvoorbeeld iemand die slaafvrije chocola wil maken. Of een plantaardig alternatief voor een hamburger, of een boot van plastic afval. Ideeën waar de mensen van zeggen: “leuk idee, maar ik denk niet dat het kan”. De bedenker kan dan twee dingen doen. Het laten liggen óf er voor gaan. Besluit je het laatste? Dan ben je hier aan het goede adres.Want zoals Nelson Mandela ooit zei: “It always seems impossible until it's done”.

Maar je bent ook aan het goede adres als je jouw kennis, netwerk, ervaring, morele steun, social media kanalen of coachingsvaardigheden wilt inzetten om die slimme ideeën verder te helpen. Voordewereldvanmorgen.nl koppelt je aan projecten die jouw hulp ontzettend goed kunnen gebruiken. Dat maakt het een actie-platform voor mensen met een hart voor een betere wereld. Je zou het ook een duurzame wereld kunnen noemen, dat komt voor ons op hetzelfde neer.

Wat is dan een betere wereld? Als je het aan tien mensen vraagt, krijg je tien verschillende antwoorden. Er is geen universeel beeld hoe een betere wereld er uitziet. En ook geen route hoe je er komt.Wij denken dat als iedereen een klein beetje zijn best doet om iets goeds te doen voor mensen, dieren, planten of het klimaat, de wereld er elke dag mooier op wordt.Onze thema’s helpen om de ideeën aan te toetsen.Deze thema’s zijn:

  • Duurzame energie, natuur en milieu
  • Eerlijke handel, - mode en – voeding
  • Kinderrechten en onderwijs
  • Veiligheid en sociale cohesie\
  • Zorg en Welzijn

Spreekt dit je aan? Treuzel dan niet langer en kom in actie.Wij staan voor je klaar.