Zucas 

Het Fair Trade Marktplaats voor MKBs

Wij zijn een B2B platform dat Zuid-Amerikaanse producenten (MKB) in fair trade en organische producten verbindt aan verkopers in Europa. Ons doel is om de eerste B2B marktplaats te zijn welke retailers wereldwijd voorziet van goederen die zijn gekeurd en geselecteerd op basis van fair trade criteria.

De MKB leveranciers die voor nu geselecteerd zijn om mee samen te werken zijn ambachtslieden in textiel en fair trade thee. Zij werken met op natuurlijke wijze gekleurd katoen en unieke verfmogelijkheden op basis van mineralen en planten voor textiel en cosmetica. Denk hierbij aan (goud) gras, stro, steen en andere natuurlijke producten die geen schade aan het milieu en landschap toebrengen. De producten worden door locals met ambachtelijk handwerk vervaardigd in Zuid Amerika, een markt die nog niet volledig ontdekt is in Europa. Wij zijn gevestigd ​​in Rotterdam en ik kom uit Brazilië, een land met een enorme hoeveelheid aan grondstoffen en erfgoed dat beschermd zou moeten worden. Wanneer samengewerkt wordt om een ​​duurzame supply chain neer te zetten in deze producten, worden gemeenschappen geholpen om productief en zelfvoorzienend te zijn, terwijl hun leefomgeving leefbaar blijft.

Zijnde het eerste fair trading online platform voor de B2B markt is onze kwaliteitscontrole en keuring afhankelijk van de community. Op gebruik van kenmerken van het product en de leverancier proberen we de besluitvorming ten aanzien van welke producten wel en niet worden toegevoegd zo efficiënt mogelijk in te richten en waarde te creëren door een nieuwe vorm van interactie tussen bedrijven die de visie delen van een sustainable wereld.

Op de korte termijn proberen we vooral impact te maken op de fair trade ambacht en in de slow fashion met unieke duurzame materialen voor hun producten, die hen helpt hun ecologische voetafdruk te verminderen. Ons platform helpt  retailers en producenten makkelijker deals te maken.

Op lange termijn is de ambitie om armoede en werkloosheid in arme regio’s van Brazilië te reduceren. Ons platform helpt de omzet lokale producenten door ze op buitenlandse markten te introduceren. Ook willen we waarborgen dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Daarnaast doneren wij 1% van de omzet aan specifieke programma's voor financiële- en ondernemerschapsondersteuning in die specifieke gebieden. En op dit moment zitten we in de laatste fase van het opzetten van een MVP.

Profile picture for user samille.f
Samille
Auteur
A very curious 26 years old Brazilian currently living in the Netherlands for 1,5.
I am passionate about solving complex problems and thinking about what we can do to develop and improve our lives as human beings.
I believe the B2B world contains plenty of opportunities to be explored in how companies can do better to bring value to society.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 307 leden