Zsilt 

Duurzaam strandspeelgoed van 100% gerecycled plastic

Sprookjesachtige luchtkastelen? Diepe slotgrachten? Stoere stinkende zeemonsters? Wij maken strandspeelgoed voor echte avonturiers. Voor nu, maar ook voor later. Want alles van ZSILT wordt gemaakt van 100% gerecycled plastic (PP). Ontworpen door Rinke van Remortel, jeweetwel de designer van de Dopper-waterfles. Allemaal gemaakt in Nederland, van het plastic afval van Nederlandse huishoudens. Zo maken we de wereld samen, juist aan zee, weer een beetje duurzamer. 

Zsilt gelooft dat een circulaire wereld de enige manier is om de aarde leefbaar te houden. Dat betekent produceren met gerecyclede en/of bio-based grondstoffen, bewuster nadenken over de aanschaf van nieuwe spullen én over het weggooien van spullen die je al hebt. 

Zsilt ontwikkelt daarom strandspeelgoed dat is gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Dat recyclen gebeurt al jaren, maar nog vaak in de vorm van 'downcyling'. Zsilt wil van alledaags huishoudelijk plastic afval juist een hoogwaardig en kindveilig designproduct maken, oftwel 'upcycling'. Door bijzondere samenwerkingen binnen de recycling industrie is dat nu gelukt. 

Bij al onze producten besteden we veel aandacht aan design en functionaliteit om ervoor te zorgen dat de consument er niet graag afscheid van neemt. Daarnaast produceren we in Nederland en is de kwaliteit hoog zodat alle producten lang mee gaan. Wil je er op den duur toch vanaf dan zijn onze producten natuurlijk te recyclen. Zsilt bewijst dat door het ontwikkelen, aanschaffen én gebruiken van steeds meer hoogwaardige gerecyclede producten we met elkaar, juist aan zee, de plastic keten kunnen sluiten. Zsilt. Forever. 

Profile picture for user sylvia
Jeroen
Auteur
Mijn naam is Jeroen de Jager (30), marketingstrateeg bij Das Buro én Zsilt, vader van Sara en man van Melanie. Als marketingstrateeg ben ik bij Zsilt, samen met founder Sylvia Smit, verantwoordelijk voor de (inter)nationale uitrol van het nieuwe strandspeelgoedmerk Zsilt. We doen dat met ongelofelijk veel plezier en de duidelijke missie om met elkaar, ook aan zee, de plastic keten te sluiten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden