Ziggy &Ayla 

Wij upcyclen ingeleverd textiel naar unieke made-to-order items. Hiermee creëren we bewustzijn over slow, circular en fair fashion.

Wij creëren bewustzijn over slow, circular en fair fashion. Dit doen we met ons duurzaam kleding label. Wij maken kleding van het ondergeschoven kindje van de textiel inzameling; huishoudtextiel. Dit doen we in ons eigen atelier in Amsterdam. Wij werken made-to-order en ieder item is uniek.

Wij zijn slow, circular en fair. Slow omdat wij niet met trends of seizoenen werken. We hebben een doorlopende collectie die heel het jaar door gedragen kan worden. We werken niet op een manier waardoor mensen steeds meer nieuwe dingen willen kopen. Circular omdat we geen nieuwe grondstoffen gebruiken. Wij hebben een samenwerking met een textiel inzamelingsbedrijf. Van hen krijgen wij huishoudtextiel zoals beddengoed, slaapzakken en gordijnen. Dit soort textiel is voor hen lastig te verwerken en door te verkopen. Zij blijven dus vaak met dit textiel zitten of maken juist kosten om er vanaf te komen. Nu krijgt dit textiel bij ons juist een waardevol tweede leven. En hierdoor gebruiken wij geen nieuw geproduceerde grondstoffen, wat normaal juist een van de vervuilendste onderdelen van de mode industrie is. Daarnaast werken wij made-to-order waardoor we geen overproductie of left over stock hebben. Ook hebben wij zero waste omdat we alle stof opgebruiken. Fair omdat wij zelf onze kleding produceren in ons atelier in Amsterdam. En wij zijn 100% transparant en iedereen kan heel het proces bij ons volgen.

Wij willen met ons label bewustzijn creëren over fashion. Wij laten zien dat wij het anders doen dan de fast fashion bedrijven. En door te laten zien dat wij het anders doen willen we mensen inspireren en informeren over fast en slow fashion. We willen met ons label en atelier een plek creëren waar mensen kunnen zien hoe kleding gemaakt wordt. Iedereen kan bij ons het hele proces volgen waardoor je kunt zien wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken om kleding te produceren en hoeveel tijd en werk daar eigenlijk in gaat zitten.

Profile picture for user indivanbijnen@live.nl
Indi
Auteur
Ik ben Indi van Bijnen, 30 jaar en woon in Den Bosch. Samen met Ayla van Maarschalkerweerd heb ik een duurzaam kleding label; Ziggy &Ayla. Wij upcyclen ingeleverd textiel naar unieke made-to-order items. Hiermee creëren we bewustzijn over slow, circular en fair fashion.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden