Yumeko 

Yumeko maakt het zachtste bedden- en badgoed met de hoogst mogelijk aandacht voor milieu, mens en dier

Change the world sleeping  “Change the world sleeping”, dat is onze droom. Yumeko is een sociale onderneming opgericht in 2010. Ons doel is om een ethische en volledig duurzame en transparante keten op te zetten voor alle producten in de slaap- en badkamer. 

We zijn ervan overtuigd dat positieve maatschappelijke veranderingen in gang gezet kunnen worden door bedrijven en hun klanten. Dat is waarom we met Yumeko als koploper zijn gestart met het op de markt brengen van biologisch en Fairtrade bedlinnen en badgoed. Zo slapen we gezonder, eerlijker, comfortabeler en milieu- en diervriendelijker. 

Biologisch en Fairtrade  We werken alleen met de meest natuurlijke en duurzame materialen van hoge kwaliteit. Met onze keurmerken kunnen we garanderen dat onze materialen en productieprocessen duurzaam en eerlijk zijn. Zo waarborgt ons Fairtrade certificaat dat er is ingekocht tegen een rechtvaardige prijs en onder eerlijke handelsvoorwaarden en garandeert ons GOTS certificaat dat onze katoen voldoet aan de strengste biologische eisen. De hele keten, van katoenplant tot dekbedovertrek en dekbed, is onderworpen aan de eisen van toonaangevende instanties.  

Theory of Change  We hebben onze missie vertaald naar verschillende activiteiten en einddoelen; met zowel directe als indirecte impact. We noemen dit model onze 'Theory of Change' en het vormt een belangrijk uitgangspunt voor ons handelen. Het model helpt ons bewust na te denken over de bijdrage van onze activiteiten; welke verandering streven we na en hoe kunnen we nog meer impact bereiken?    

Create: We creëren samen met onze partners prachtige kwaliteitsproducten, met ethische en transparante FairChains, die bijdragen aan een positieve verandering voor milieu, mens en dier.    

Inspire: We inspireren klanten met hoogwaardige en zachte producten; en maken hen bewust van hun invloed en stimuleren ze om zelf bij te dragen aan een mooiere en schonere wereld.   

Transform: Yumeko wil dat andere bedrijven hun productieketens transformeren; we willen bedrijven laten zien dat ethische en duurzame productie mogelijk is en succesvol kan zijn en hen aanmoedigen om zich bij ons aan te sluiten.  

 

Change the world sleeping. Heerlijk slapen én ontwaken met Yumeko. Met het zachtste beddengoed en badgoed van de hoogste kwaliteit, gemaakt met de grootst mogelijke aandacht voor milieu, mens en dier.

Profile picture for user rob_88791
Rob
Auteur
Een sociaal en maatschappelijk ondernemer die gelooft in een betere wereld waar positieve maatschappelijke veranderingen in gang gezet kunnen worden door bedrijven en hun klanten. De sociale onderneming Yumeko werd opgestart om de wereld van ‘slapen en baden’ te verbeteren, want een productieketen vol onmenselijke praktijken en onnodige vervuiling is niet nodig. “Change the world sleeping”, dat was van den Dool z'n droom. Deze droom vertaalde zich in een missie en sinds 2010 zet hij zich, samen met zijn team, hier dagelijks voor in.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden