Yumeko 

Het enige duurzame Nederlandse bedden- en badgoedmerk dat volledig biologisch en fairtrade is.

Change the world sleeping

“Change the world sleeping”, dat is onze droom. Yumeko is een sociale onderneming opgericht in 2010. Ons doel is om een ethische en volledig duurzame en transparante keten op te zetten voor alle producten in de slaap- en badkamer.

We zijn ervan overtuigd dat positieve maatschappelijke veranderingen in gang gezet kunnen worden door bedrijven en hun klanten. Dat is waarom we met Yumeko als koploper zijn gestart met het op de markt brengen van biologisch en fair trade bedlinnen en badgoed. Zo slapen we gezonder, eerlijker, comfortabeler, milieu- en diervriendelijker..

Biologisch en fairtrade

We werken alleen met de meest natuurlijke en duurzame materialen van hoge kwaliteit. Met onze keurmerken kunnen we garanderen dat onze materialen en productieprocessen duurzaam en eerlijk zijn. Zo waarborgt ons Fairtrade certificaat dat er is ingekocht tegen een rechtvaardige prijs en onder eerlijke handelsvoorwaarden en garandeert ons GOTS certificaat dat onze katoen, wol en ons ganzendons voldoen aan de strengste biologische eisen. De hele keten, van katoenplant en schaap tot dekbedovertrek en dekbed, is onderworpen aan de eisen van toonaangevende instanties. 

Nederlandse koploper

Yumeko is het enige duurzame Nederlandse bedden- en badgoedmerk dat volledig biologisch en fairtrade is. Hoewel we met onze ecologische producten al een stevige maatschappelijke impact creëren, blijven we op zoek naar nieuwe productieprocessen die nog duurzamer en diervriendelijker zijn.

Zo bieden wij sinds 2016 als eerste merk in Nederland eendendonzen dekbedden en kussens aan met het RDS-certificaat (Responsible Down Standard). Ieder donsje is hierdoor traceerbaar. Hierdoor weten we zeker dat er niet levend wordt geplukt. Zo geniet u van de voordelen van dons, en maakt u slapend de wereld een beetje beter. Dit wordt in de donsketen beschouwd als een grote stap voorwaarts, maar wij staan niet stil en hebben gezocht hoe we nog verder kunnen innoveren. Het resultaat: in het najaar van 2017 introduceerden we - opnieuw als eerste merk in Nederland - volledig biologisch, GOTS-gecertificeerde ganzendonzen dekbedden. 

Door alleen met de meest natuurlijke en duurzame materialen te werken en altijd op zoek te zijn naar nieuwe productieprocessen die nog duurzamer en diervriendelijker zijn, komen we steeds dichter bij ons doel: slapend de wereld veranderen.

 

Profile picture for user rob_88791
Rob
Auteur
Een sociaal en maatschappelijk ondernemer die gelooft in een betere wereld waar positieve maatschappelijke veranderingen in gang gezet kunnen worden door bedrijven en hun klanten. De sociale onderneming Yumeko werd opgestart om de wereld van ‘slapen en baden’ te verbeteren, want een productieketen vol onmenselijke praktijken en onnodige vervuiling is niet nodig. “Change the world sleeping”, dat was van den Dool z'n droom. Deze droom vertaalde zich in een missie en sinds 2010 zet hij zich, samen met zijn team, hier dagelijks voor in.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 307 leden