Yespers  

Onze producten en ingredienten als aanjager van een duurzame én sociaal inclusieve keten

Met lekkere én bijzondere ontbijt & snackproducten willen we jou meenemen op onze missie; een inclusieve en duurzame voedselketen. Onze producten zijn het middel naar het doel, met extra aandacht voor smaak én voedingswaarden.

Hoe bouwen we aan dat nieuwe systeem? Door stap voor stap de ingrediënten die we gebruiken vanuit twee kanten te bekijken; 1) hoe zorgen we dat steeds meer mensen in de keten profiteren van 2) steeds meer duurzaamheid. Als we namelijk in staat zijn steeds meer mensen mee te laten delen van de voordelen, ontstaat er meer draagvlak en daarmee meer versnelling.

Onze missie is een spannend en lange termijn project. We leren elke dag en zien ook elke dag nieuwe kansen om onze impact te vergroten. In de transitie naar die inclusieve en duurzame keten richten we ons nu op:

1) verhogen van inkomen voor boeren.

2) meer werkgelegenheid en ook een lagere footprint te realiseren.

3) versnelling van onze impact door die lokaal verwerkte ingrediënten niet alleen voor onze eigen producten te gebruiken maar ook andere verwerkers te motiveren ze te gebruiken.

Ons eten moet weer waardevol worden! Dat betekent een nieuw voedselsysteem waarbij we inclusiviteit (mensen) en duurzaamheid (planeet) bij elkaar brengen.

Profile picture for user stefan.baecke_88384
Stefan
Auteur
Mijn persoonlijke missie zit in het DNA van Yespers. Ik geloof in de kracht van ondernemen. Ondernemen vanuit relevantie. En dan heb ik het (natuurlijk) niet over mezelf, maar over relevant voor een ander en via die ander weer voor mezelf. Ik ben er van overtuigd dat ons voedselsysteem alles in zich heeft om én een groeiende wereldbevolking gezonder te voeden én op zo'n manier dat we de planeet zo min mogelijk belasten én vooral een systeem inrichten dat voor iedereen werkt. Daarom ben ik blij dat we nu met dit cashewproject echt eens flink aan de bak kunnen met waar het volgens mij om draait, namelijk duurzaamheid combineren met een inclusief businessmodel. Daar liggen echt enorme kansen. Laten we voor de verandering, en voor de toekomst, eens gaan concurreren op inclusieve vooruitgang en op een voedselsysteem waar toekomstige generaties hun vingers bij af likken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden