Woodlink 

Houten portemonnees voor visitekaartjes en pasjes. Met de hand gemaakt in Nederland van 100% duurzaam hout!

Houten portemonnees voor visitekaartjes en pasjes.

Deze worden met de hand gemaakt in Nederland en bestaan, op een druppel lijm en olie na, uit 100% duurzaam hout. We hebben een standaard collectie van eiken, mahonie en zebrano hout en speciale edities, zoals wengé, meelbes of essen hout.

Duurzaam hout - Woodlink gebruikt zoveel mogelijk hout van onze partner Treetment. Dit is hout dat gekapt wordt voor gemeenten of particulieren. Normaal zou dit hout versnipperd worden, nu krijgt het een nieuw leven! Dit hout is gebruikt voor onze Eiken, Meelbes en Essen portemonnees. Het overige hout dat we gebruiken heeft altijd een FSC of PEFC-keurmerk. Hierdoor is Woodlink verzekerd van kwalitatief zeer goed hout, dat niet zonder reden is gekapt.

Een beter milieu - Woodlink draagt bij aan een beter milieu door middel van materiaal- en CO2-compensatie door bij de verkoop van elk product een bedrag opzij te leggen voor het planten van bomen.

Voor elk product doneren we een vast bedrag aan onze partner Trees for All. Per vier verkochte producten planten we 1 boom in Nederland en 1 in de Oeganda. Van een plank van 120 x 15 x 2 cm kunnen wij minimaal 20 portemonnees maken. Voor zo’n plank worden er dan al 10 nieuwe bomen geplant!

Daarnaast heeft Woodlink geïnvesteerd in 24 van WindVangers*, waarmee we minimaal 80% van onze energie zelf opwekken.

Wij geloven dat duurzame producten die met de hand gemaakt worden in Nederland een grote stap zijn naar een beter milieu!

*Een WindVanger is een stroomdeel afkomstig van een windturbine.De eigenaar van een WindVanger ontvangt minimaal 125 kWh stroom per jaar.

Profile picture for user info_92852
Thijs & Sofie
Auteur

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden