Wollaa 

Dragers en slapers voor de allerkleinsten. Handgemaakt van verantwoorde katoen en gevuld met wol met zorg voor mens, dier en planeet.
Het Wollaa-babynestje geeft de baby door de vorm én de vulling van wol een koesterend en zacht gevoel. De wol zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur van de baby op peil blijft. Het verwarmt bij koude temperaturen en koelt bij warme temperaturen. Ideaal thuis, onderweg en op vakantie.

Wollaa is ontstaan naar aanleiding van een aantal onderzoeken naar astma en bronchitis. Het blijkt dat kinderen, die de eerste maanden van hun leven op een dierenvacht slapen of opgroeien op een veehouderij op een natuurlijke manier hun luchtwegen versterken. Deze versterking komt tot stand door microben (bacteriën en schimmels) in de lucht, die zich makkelijk hechten aan haren van een vacht. In Nederland zijn wij minder gewend de allerkleinsten op een dierenvacht te laten slapen en daarnaast laten wij van Wollaa de dieren graag in leven. Daarom hebben wij producten ontworpen met natuurlijke ruwe schapenwol: de Wollaa’s. Onze handgemaakte Wollaa’s bestaan uit verantwoorde katoen (badstof, wafeldoek en/of gladde katoen), zijn gevuld met Nederlandse schapenwol en verkrijgbaar in ecru, taupe en grijs. Onderzoek van onze monsters laat zien, dat ook hier microben zich aanhechten. Wol heeft naast dit preventieve gezondheidsaspect nog andere aantrekkelijke eigenschappen: ventilerend, zacht, temperatuur-regulerend én wasbaar in de wasmachine. Deze eigenschappen geven het kind tevens een koesterend en ontspannen gevoel en dragen bij aan een diepere en langere slaaprust. De Wollaa’s zijn een uniek product door de combinatie van comfort én gezondheid. 

De Wollaa-collectie bestaat op dit moment uit een babynestje, boxkleed, hangmat, draagzak, knuffel, snoezelzak-multi en snoezelzak moni. Wij ontwerpen de Wollaa's zelf en vervaardigen ze in samenwerking met een Nederlands lokaal naaiatelier.

Onze stoffen komen uit Turkije. Het wafelkatoen en garen hebben het Oeko-tex 100 keurmerklabel en de badstof en het gladde katoen hebben daarnaast ook het biologische GOTS-keurmerk. Het garen is van pet-flessen gemaakt. Voor de binnenhoezen gebruiken we lakens van de kringloopwinkel. De wol worden voorafgaand aan de verwerking met soda gewassen. De Wollaa’s zijn voor 99,9% natuurlijk afbreekbaar. Wij streven naar een minimale CO2-footprint. Dat is ook de reden waarom de Wollaa's in Nederland worden vervaardigd en we de wol uit onze directe omgeving betrekken.

Onze slogan: Wollaa natuurlijk goed voor je baby. 

Wij streven naar een minimale CO2-footprint. Dat is ook de reden waarom de Wollaa's in Nederland worden vervaardigd en we de wol uit onze directe omgeving betrekken. Onze stoffen komen Turkije. Het wafelkatoen en garen hebben het Oeko-tex 100 keurmerklabel en de badstof en het gladde katoen hebben daarnaast ook het biologische GOTS-keurmerk. Het garen is van pet-flessen gemaakt. Voor de binnenhoezen gebruiken we lakens van de kringloopwinkel. De wol worden voorafgaand aan de verwerking met soda gewassen. De Wollaa’s zijn voor 99,9% natuurlijk afbreekbaar.

Profile picture for user info_93538
Ans
Auteur
Vanuit mijn beroepsmatige achtergrond en belangstelling voor het jonge kind, gezondheid, duurzame lifestyle, natuur, ondernemerschap en textiele werkvormen is Wollaa 'geboren'. Ik geniet er dagelijks van dat al deze aspecten in Wollaa samenkomen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden