Wollaa 

Dragers en slapers en meer voor de allerkleinsten. Gemaakt van verantwoorde katoen en gevuld met wol met zorg voor mens en planeet.

Wollaa is ontstaan naar aanleiding van een aantal onderzoeken naar astma en bronchitis. Het blijkt dat kinderen, die de eerste drie maanden van hun leven op een dierenvacht slapen of opgroeien op een veehouderij op een natuurlijke manier hun luchtwegen versterken. Deze versterking komt tot stand door microben (bacteriën en schimmels) in de lucht, die zich makkelijk hechten aan haren van een vacht. In Nederland zijn wij minder gewend de allerkleinsten op een dierenvacht te laten slapen en daarnaast laten wij van Wollaa de dieren graag in leven. Daarom hebben wij producten ontworpen met natuurlijke schapenwol: de Wollaa’s. Onze Wollaa’s bestaan uit katoen (badstof en wafeldoek), zijn gevuld met Nederlandse schapenwol en verkrijgbaar in ecru, taupe en grijs. Onderzoek van onze monsters laat zien, dat ook hier microben zich aanhechten. Wol heeft naast dit preventieve gezondheidsaspect nog andere aantrekkelijke eigenschappen: ventilerend, warm, temperatuur-regulerend en wasbaar in de wasmachine. De zachtheid en warmte geeft het kind tevens een koesterend en ontspannen gevoel. De Wollaa’s zijn een uniek product door de combinatie van comfort én gezondheid. 

De Wollaa-collectie bestaat op dit moment uit een babynestje, boxkleed, hangmat, draagzak, knuffel, bijtring, speenkoord, babyspeelkoord, voedingskussen en snoezelzak. Wij ontwerpen de Wollaa's zelf en vervaardigen ze in teamverband.

Onze stoffen en garen hebben het Oeko-tex 100 keurmerklabel en de badstof heeft binnenkort ook nog het gots-keurmerk. Het garen is van pet-flessen gemaakt. Voor de binnenhoezen gebruiken we lakens van de kringloopwinkel. De stoffen en de wol worden voorafgaand aan de verwerking met ecologische middelen gewassen. De Wollaa’s zijn grotendeels natuurlijk afbreekbaar. Wij streven naar een minimale CO2-footprint. Dat is ook de reden waarom de Wollaa's in Nederland worden vervaardigd en we de wol uit onze directe omgeving betrekken.

Onze slogan is: Wollaa natuurlijk goed voor je baby. 

Profile picture for user info_93538
Ans
Auteur
Vanuit mijn beroepsmatige achtergrond en de belangstelling voor het jonge kind, gezondheid, duurzaamheid, natuur, ondernemerschap en textiele werkvormen is Wollaa 'geboren'. Ik geniet er dagelijks dat al deze aspecten in Wollaa samenkomen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social