Who Cares?  

Who cares about the Brand? Care about people, planet and purpose

Your dress is your armour. Be fierce, confident, powerful and strong. In our dresses you are ready to conquer the world. You’ve got this. Start making your impact. Tell your story. Share your wisdom. 

Jurken die je met trots draagt. Omdat ze uitdragen waar jij voor staat. Jurken die je omarmen. Omdat je gewoon prachtig bent.   

Jurken die je beschermen. Zodat je niet onzeker hoeft te zijn. Jurken die kracht geven. Zodat jij je stem durft te laten horen.  

Kom, laten we samen de wereld veroveren.

Over Who cares?

Who Cares is een sustainable en circulaire fashion start-up gericht op 35+ vrouwen. Een jurkenlijn met tijdloze, klassieke, mooizittende designs die jarenlang meegaan. Geschikt voor maat 36 tot minimaal maat 50. Perfect voor een zakelijke garderobe. Who Cares is gericht op powervrouwen. Vrouwen die inspireren. Door onze jurken te dragen laten zij zien het belangrijk te vinden om anderen en dan met name vrouwen te steunen. 80% van de kledingmakers is vrouw, en hebben geen enkele mogelijk om te onderhandelen over werkomstandigheden of loon.

Who cares about the brand? Een duur merk zegt weinig over de kwaliteit, de werkcondities of het loon van de makers. Daarom zou fashion niet meer alleen over ‘merken’ moeten gaan, maar over people, planet en purpose en daar zijn bestaansrecht aan ontlenen.

Materialen De jurken worden voor verschillende lichaamstypen gemaakt en vragen elk om een eigen stof. We kiezen voor recyclebare of gerecyclede materialen zoals ecovero, tencel en 100% organisch katoen. 

Circulair We zijn aan het onderzoeken hoe we kunnen zorgen dat klanten de kleding retour sturen. We praten met mogelijke partners en onderzoeken de haalbaarheid van een financiële prikkel (statiegeld). 

Design Het design is erop gericht dat kledingstukken na retour gerecycled kunnen worden. Door gebruik van mono-materialen en geen/minimale interventies in geval van disassemblage. Wij zijn op dit moment bezig met het maken van de eerste samples. 

Productie De jurken worden gemaakt in een sociaal atelier in Nederland. Zoveel mogelijk made-to-order en zero-waste. De makers zetten hun naam in de jurk, zo kun je hun persoonlijke verhaal opzoeken op de website. De verhalen tonen veerkracht en vertellen waarom het belangrijk is om te kunnen/mogen werken. Het atelier geeft een sense of belonging en perspectief. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk dit is en het gaat het mij aan het hart dit uit te dragen. We hopen zo de koppeling te maken tussen productieproces en product en het productieproces uit de anonimiteit halen.

Ooit hoop ik met het productieproces nog meer waarde te mogen creëren. Met als ultiem einddoel ateliers (in landen waar nu sweatshops zijn), waar een 'living wage' wordt betaald in combinatie met een school voor de kinderen. 

Maar goed, first things first, ik ben tenslotte ook gewoon Mérèl. In een geweldige jurk.

Profile picture for user Who Cares
Mérèl
Auteur
Stylist met een missie: Jij meer impact, jouw kleding zo min mogelijk.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 308 leden