Werktuin040 

Een co-workspace voor ouders met jonge kinderen. Werken voor jezelf én dicht bij je kind! Werken, vergaderen, spelen en slapen onder 1 dak.

Ken je dat? Je wil eigenlijk wel meer doen met je kwaliteiten, maar je komt er toch niet zo makkelijk aan toe naast de opvoeding van je kind(eren)? Daar liep ik dus ook tegen aan.Ik ben een ondernemende vrouw én moeder van 2 dochters: Viënna en Noëlle. Ik wil mezelf blijven uitdagen en ook tijd doorbrengen met mijn kinderen. Ik kon in mijn directe omgeving geen geschikte oplossing vinden om werk en gezin te combineren. Daarom ben ik Werktuin040 gestart! Een werkplek voor ondernemende ouders, die aan hun eigen ontplooiing willen werken én tevens dicht bij hun kind willen zijn.

De missie van Werktuin040 is om starters, ondernemers en studerende ouders meer mogelijkheden te geven om werk en gezin te combineren. Ouders denken bewuster na over hun rol tijdens de eerste jaren van hun kind en met Werktuin040 bied ik hier een nieuw concept voor aan. Tijd voor je bedrijf én tijd voor de opvoeding van je kind.

Met Werktuin040 wil ik een alternatief bieden. Je hoeft je kind niet weg te brengen naar een oppas, maar je kind kan mee naar je werkplek. Jij ontmoet andere ondernemers/ouders en je kind kan heerlijk spelen. Voor iedereen een win-win situatie. 

www.werktuin040.nl

www.werkennaastjekind.nl

Profile picture for user info_89086
Anja
Auteur
Ik ben Anja Wasser, bijna 35 jaar en moeder van 2 dochters (Viënna van 5 en Noëlle van 1,5 jaar oud). Ik ben opgegroeid in een gezin van 3 kinderen en waar ondernemerschap veel voorkwam.

Na mijn studies HBO MER en WO Rechten kon ik mijn draai niet vinden in het bedrijfsleven. Het werk sloot niet goed aan bij mijn persoonlijkheid en ik miste een bepaalde vrijheid.
Na de geboorte van mijn dochter Viënna wilde ik verder gaan als ondernemer. Ik wilde echter ook graag veel aandacht kunnen besteden aan de opvoeding van haar. Ik kon voor mezelf geen mooie oplossing verzinnen, waarbij ik genoeg aandacht voor mijn werk had en genoeg aandacht voor haar. Alle oplossingen zorgden er telkens voor dat we gescheiden werden van elkaar en dat iemand anders tijdelijk voor haar moest zorgen. Ik vond en vind nog steeds dat dit anders kan.

Ik wil op een plek werken, waar ik de eerste belangrijke jaren van mijn kind kan meemaken. Waarbij ik de belangrijkste persoon in het leven blijf en ik de basis kan leggen voor de relaties en verbindingen die zij in haar leven aan zal gaan.

De start van Werktuin040 is dus ontstaan vanuit een eigen behoefte. Hoewel ik vanuit mijn omgeving soms wel wat weerstand ondervond in de trant van 'gooi je je studies nu niet weg door te richten op iets heel anders?', ben ik al 3 jaar bezig om dit concept verder te laten groeien. Belangrijke instanties, zoals Gemeente Eindhoven en welzijnsorganisaties vinden dit een geweldig concept en zien hier ook toekomst in. Ik ben gedreven en ambitieus en wil met mijn concept dat ouders (en in veel gevallen vrouwen) een bewustere keuze kunnen maken in de manier waarop zij werk en gezin combineren.

Ik vind het heerlijk om mijn ondernemerschap te combineren met mijn kinderen ze te kunnen laten zien dat ik hard werk om iets nieuws in te maatschappij neer te zetten. Niet iedereen hoeft in de gebaande paden te lopen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social