WEAR  

A Fresh Step
WEAR

WEAR verkoopt pre-loved sneakers (tweedehands sneakers) en maakt daarnaast je oude sneakers weer fresh door ze schoon te maken en eventueel te repareren. We maken sneakers schoon met het duurzame schoonmaakmiddel DFNS. 

Door sneakers een tweede leven te geven verminderen we de CO2-uitstoot en wordt de fashion afvalberg kleiner. Bij WEAR werken mensen met onbenut arbeidspotentieel die hun talenten ontdekken en ontwikkelen. In de fast fashion tijd zetten wij graag een stap in de goede richting.

Sinds onze oprichting in april 2021 hebben we meer dan 2.500 sneakers gecleaned en hebben we 3 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt getraind. Waarvan er eentje nu vast in dienst is bij WEAR. 

Vanaf 3 juni openen we onze nieuwe winkel in het commerciële hart van Rotterdam, de Koopgoot. We gaan hier laten zien dat de toekomst van retail, duurzaam, circulair en inclusief is. 

Ons doel is om eind 2024 online en in-store meer dan 10.000 pre-loved sneakers te hebben verkocht. Daarnaast gaan we daar de komende jaren duizenden sneakers schoonmaken, restoren en repareren. 

Profile picture for user pim_1
Pim
Auteur
Pim & Lorenzo zijn WEAR gestart met als missie de sneakerindustrie te verduurzamen. Tegelijkertijd vinden zij dat er iets moet worden gedaan aan de (kansen)ongelijkheid op de arbeidsmarkt. Met gecombineerd meer dan 10 jaar ervaring als ondernemer en marketeers zijn ze erop gebrand een sterk duurzaam consumentenmerk neer te zetten die laat zien aan de consument hoe de onderneming van de toekomt eruit ziet.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden