Waterstof range extender 

Met onze range extender kan elke elektrische fiets, step of scooter straks veel meer duurzame kilometers afleggen dan op accu's alleen.

Aanleiding

De aanleiding van het project is de energietransitie waar Nederland, en de rest van de wereld, voor staat. Fossiele brandstoffen gaan plaatsmaken voor emissieloze alternatieven en verbrandingsmotoren gaan plaatsmaken voor elektrische motoren.

Bij voertuigen is een van de uitdagingen om voldoende energie mee te kunnen nemen, om zodoende de huidige ervaringen op gebied van actieradius en vermogen van de motoren te kunnen behouden.

Traditioneel wordt hierbij ingezet op accu technologie. Echter, accu’s zijn zwaar, hebben relatief een beperkte energieopslag per volume-eenheid, de grondstoffen voor accu’s zijn schaars en de afval gevolgen voor accu’s worden momenteel nog maar zeer beperkt overzien. Wij gaan een alternatief ontwikkelen: een Range Extender op waterstof.

Doel van het project  

Doelstelling is het ontwikkelen van een emissievrije Waterstof Range Extender. Deze Extender kan gebruikt worden voor Micro Mobility Vehicles (MMV), zoals e-bikes,  e-steps en  e-scooters. Hiermee kan de actieradius en het te leveren vermogen (en daarmee de inzetbaarheid) van deze vervoersmiddelen aanzienlijk worden vergroot.

Door met de Waterstof Range Extender de inzetbaarheid van MMV’s te vergroten, worden ze een aantrekkelijker alternatief voor de huidige transportmiddelen op fossiele brandstoffen, zoals vervuilede scooters en auto's in binnensteden. En we gaan daardoor een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot in sector verkeer en vervoer.

Profile picture for user info_93443
Frank en Erwin
Auteur
Wij zijn Erwin Geurts en Frank Mietes, twee waterstofpioniers. Onze achtergrond is zowel technisch, veranderkundig als financieel. Alle kennis, ervaring en nieuwsfeiten die wij opgedaan hebben over waterstof, delen wij op onze website www.allesoverwaterstof.nl

Daarnaast zijn we gastsprekers en organisatoren van interactieve presentaties over waterstof als energiedrager van de toekomst. Deze presentaties geven we aan overheid, bedrijfsleven en onderwijs.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 305 leden