Waste Works 

De Circulaire Economie aanjagen door Stoeptegels van gerecycled plastic en circulair beton!

Uit de ‘Gemeentelijke barometer fysieke leefomgeving’ komt naar voren dat 83% van de Nederlandse gemeenten wateroverlast door hevige neerslag als het meest urgente klimaat- probleem ziet.

Gemeenten willen wateroverlast voorkomen. Een slimme manier om wateroverlast te voorkomen is om regenwater lokaal de bodem in te laten zakken.

De duurzame oplossing om wateroverlast te voorkomen vindt men in het Waste Works Buffertrottoir. Door de slimme combinatie van circulaire betontegels met een sterk krattensysteem van gerecycled plastic is deze oplossing een duurzame en betrouwbare vorm van verharding die tegelijk wateroverlast oplost.

Regenwater stroomt langs de waterpasserende tegels direct het krattensysteem in, waar het water wordt geborgd. Vanuit het krat zakt het water dan langzaam de bodem in. 

Waste Works kan de tegels aanpassen aan het gewenste straatbeeld en na levensduur is er de optie om ze weer terug geven zodat het materiaal nogmaals gebruikt wordt en de cirkel volledig rond is. De ambitie is dat het systeem geen extra onderhoud nodig heeft naast het standaard onderhoud van gemeenten. Meer technische specificaties zijn te vinden in de product brochure.

Wij voorkomen en stoppen wateroverlast en doen dat op een circulaire en duurzame manier. 

Profile picture for user Erwin_93478
Erwin
Auteur
Hoi, ik ben Erwin en ik geloof dat we aan de weg naar een betere toekomst moeten werken. Het lijkt mij super als die weg gemaakt is van tegels van gerecycled plastic afval.
Ik wilde al langer een bedrijf starten rondom duurzaamheid. Via Startup Nijmegen begon ik steeds meer over het idee van een tegel gemaakt van afval na te denken. Ik won een pitchwedstrijd georganiseerd door Startup Nijmegen en Gemeente Nijmegen. Nu ben ik enkele weken geleden officieel mijn bedrijf Waste Works begonnen!

Verder ben ik 27 jaar, hou ik van surfen, ben ik christen, heb ik 3 zusjes en een broertje, ben ik een zoetekauw en heb ik een blauwe tandenborstel.

Meer weten? Volg me op Linkedin!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden