Vmarkt Vegan Supermarkt  

Met iedere hap een groener milieu. Vmarkt is de plantaardige supermarkt die helpt jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

UPDATE:We hebben een pand gevonden! Het doel is om in januari open te gaan. 

Vmarkt wordt de grootste vegan winkel van Nederland. Plantaardig eten is het lekkerste en meest duurzame dieet en levenswijze. Dierlijk voedsel is namelijk de grootste vervuiler die er bestaat. Vervuilender dan transport, vervuilender dan de industrie. Dierlijk voedsel is eigenlijk wel wat ouderwets. Plantaardig eten is hip, modern en fris. Het innovatieve karakter van veganisme enerzijds en anderzijds de vele voordelen voor het milieu, gezondheid en het voorkomen van dierenleed is dan ook de basis waarom ook  veel millenials en foodies veganisme omarmen. Vmarkt ziet het als haar taak om er voor te zorgen dat nog meer mensen veganisme omarmen 

Vmarkt faciliteert, informeert en inspireert mensen om over te stappen naar een vegan dieet.

Een vegan dieet bespaart in 1 maand:​

83278 liter water

362 kilio graan

182 kilo CO2

5 dierenlevens

56 m2 bos

Bij Vmarkt vind je de lekkerste kazen, broodbeleg, gebak, verse vleesvangers en kant-en-klaar-maaltijden. Het heden is plantaardig! Vmarkt is dé plek waar je je helemaal kunt onderdompelen in plantaardig voedsel. 

Voorlichting, verbinding en verduurzaming, dat zijn de drie doelstellingen die de basis vormen van alle activiteiten die Vmarkt onderneemt.

Voorlichting

Veel mensen weten wel enigszins dat plantaardig eten beter is, maar weten niet precies waardoor. Ook willen mensen wel vaker plantaardig eten, maar soms weten ze niet hoe ze dan het beste lekker eten kunnen maken. Want hoe maak je zelf seitan en andere vleesvervangers? Hoe maak je vegan taarten? Hoe maak je een luchtige cake zonder ei? Lekkere mayo en sauzen zonder ei? Wat is dat magische aquafaba waar vegans het over hebben?  Hoeveel scheelt het nu eigenlijk echt voor het milieu? De antwoorden en nog veel meer leer je bij Vmarkt tijdens onze lezingen en kookworkshops.  

Verbinding

Vmarkt biedt plek aan  voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier kunnen mensen in hun eigen tempo weer een werkritme opbouwen, sociale contacten opdoen en nieuwe vaardigheden leren. Zo komen mensen opnieuw in hun kracht te staan. Het lekkere eten dat door het team wordt gemaakt wordt verkocht in de lunchroom  BASED die bij de winkel hoort.

Verduurzaming

Vmarkt doet er veel aan om een duurzaam bedrijfsbeleid uit te voeren.

- Verspilling. Verspilling is bij veel supermarkten en in de horeca een probleem. Vmarkt zorgt dat er geen goed eten wordt weggegooid. Daarom hebben we ons aangesloten bij het platform Too Good To go waar mensen tegen een interessante korting eten kunnen kopen dat anders bijna weg gegooid zou worden

- Klimaatneutraal. Internet  is verantwoordelijk voor zo'n 10% van de totale energieverbruik. Onze webshop is volledig klimaatneutraal. Hiervoor werken wij en onze webhost samen met het FairClimateFund

De huidige webshop draait goed en het is tijd om een duurzame fysieke winkel in Utrecht te openen. Wil je meer weten?

Groei

Vmarkt is in de afgelopen tweeeënhalf jaar hard gegroeid en kan zich meten aan haar concurrenten die al jaren langer bezig zijn. Hierin herken je de drive van mij - Natascha - als ondernemer. In de komende drie jaar zijn er vier onderdelen waarin Vmarkt zich verder kan ontwikkelen. Twee daarvan zijn geschikt voor de internationale markt. Meer weten? Ik nodig de jury uit om een blik te werpen in het ondernemingsplan.

De eerste stap is die naar de fysieke winkel. Dit is gelijk een test ground  voor de ontwikkeling van producten en diensten. 

Meer weten? 

Bezoek de webshop via: https://www.vmarktutrecht.nl/

 

Profile picture for user vmarktutrecht@gmail.com
Natascha
Auteur
Natascha, 39 jaar wonend in de mooie oude Romeinse stad Utrecht.


Al op jonge leeftijd heb ik mijn detailhandelsdiploma gehaald en daarna taal- en cultuurstudies gestudeerd. Al vroeg hield ik me bezig met waarom mensen handelen zoals zij doen en wat in onze samenleving als "normaal" wordt beschouwd. En ook nadenkend over wie bepaalt wat jij en ik doen of laten (bestuur, cultuur en andere "influencers")

Zo kan ik mij nog steeds verbazen over de hoeveelheid dierlijke producten die in de supermarkt wordt verkocht. Terwijl iedereen nu wel zo'n beetje weet hoe slecht het voor het milieu is en hoe ongezond voor je lichaam. Obesitas, hoog cholesterol, reumatoïde artritis en zelfs kanker, allemaal ziektes die (deels) veroorzaakt worden door het eten van dierlijke producten. Ja, dat is even schrikken, maar zo makkelijk te voorkomen.


Een groot deel van de plantaardige producten zal niet in de reguliere supermarkt belanden omdat deze nog altijd worden gedomineerd door vlees en zuivel. Daar breng ik met Vmarkt verandering in.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social