VELD & VAAS  

Biologische bloemenkwekerij & werkplaats

VELD & VAAS is de bloemenkwekerij & werkplaats van landschapshistoricus/kweker Mariette Kamphuis en kunstenaar/florist Denise Collignon, gevestigd op het mooie landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden (vlakbij Delft).

De fascinatie voor de wonderlijke bloemen- en plantenwereld bracht ons bij elkaar. We hebben beide een enorme liefde voor de pluriformiteit en vergankelijkheid van de natuur en de beeldende kracht van botanisch materiaal.VELD & VAAS kweekt lokaal en duurzaam bloemen, ons bloemenveld is het laboratorium voor ons werk, waarin de intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval een rode draad vormt.

We verwerken deze slowflowers tot innovatieve ontwerpen voor bijzondere gelegenheden enlocaties, zowel voor zakelijke en culturele als particulieren klanten.

Daarnaast bedienen we het grotere publiek door inspirerende cursussen, een bloemenclub (marktabonnement) en met bijzondere VELD & VAAS producten die we ism andere ontwerpers en producenten ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is onze bloemen-, en tuinzeep.

Wij dragen bij aan de bewustwording van onze ecologische voetafdruk in de wereld en herstellen de natuurlijke relatie met het ritme van de seizoenen. Dat doen we ook op cultureel gebied. Plantaardige materialen zijn vanouds een rijk expressiemiddel in de folklore, historische en actuele (bloemsier)kunst. Wij voelen ons onderdeel van een lange traditie en zetten die voort naar eigen, actuele inzichten, ecologisch, betrokken en met een dosis humor.

 

Let's start a flower movement! 

Profile picture for user denise.collignon@gmail.com
Denise
Auteur
Partner VELD & VAAS

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social