Veggie Challenge App 

De VC App is dé complete online tool voor iedereen die vaker plantaardig wil eten. Probeer recepten, lees tips en bereken jouw impact!

Je wilt graag vaker vegetarisch of plantaardig eten, maar weet niet waar te beginnen. Dan is er goed nieuws! Achter de schermen werken wij al een paar maanden aan de Veggie Challenge App. Dit is een online tool die het jou makkelijker maakt om je dierlijke consumptie voor 30 dagen te verminderen. Naast de gewone Veggie Challenge via mail biedt de App extra ondersteuning.

Stel je voor:

- Je bent op zoek naar recepten zonder dierenleed? In de Veggie Challenge App vind je meer dan 300 recepten! Je kan je eigen favorieten opslaan, je eigen weekmenu samenstellen én een automatisch boodschappenlijstje generen!

- Je wilt weten hoeveel impact je nou echt hebt met jouw dieetverandering? Dat kan! De Veggie Challenge App rekent dagelijks automatisch voor je uit hoeveel CO2, water, land en dieren je al gespaard hebt met jouw eetpatroon.

- Je hebt een krap budget en wil weten waar je lekkere alternatieven voor vlees, vis en zuivel kan inslaan? Met de Vega Voordeel functie in de Veggie Challenge zie je elke week de aanbiedingen voor vega producten bij de grootste supermarkten.

- Je wil praktische tips over plantaardig eten? In de Veggie Challenge App krijg je 30 dagen lang dagelijks een persoonlijk berichtje van jouw Veggie Challenge coach met peptalk en handige keuken- en shoppingtips.

Kies jouw eigen uitdaging

Na het downloaden van de Veggie Challenge App daag jij jezelf uit met een eigen doelstelling om vlees te minderen. Je hoeft dus niet per se een hele maand vegetarisch of veganistisch te gaan. Start bijvoorbeeld met een paar dagen per week. De Veggie Challenge App inspireert zo juist niet-vegetarische deelnemers om de eerste stap te zetten. 

What next?

In Nederland was de Veggie Challenge campagne al erg succesvol, met meer dan 30.000 deelnemers. Een hoog percentage spreekt van een blijvende dieetverandering na deelname aan de Challenge. 

Veel startende flexitariers geven aan naast de Veggie Challenge, die nu enkel via e-mails werkt, nog een extra duwtje in de rug nodig. Daarom is stichting ProVeg Nederland aan de slag gegaan om in kaart te brengen welke ondersteuning nog meer nodig is om vaker vega te eten. Een App neemt de laatste drempels weg en maakt het nog makkelijker om de volgende stap richting meer plantaardig te zetten. 

Ons team en toekomstplannen:

Het Veggie Challenge App team bestaat uit 2 back-end developers, 1 front end developer, 1 UX developer, 2 graphic designers, 1 milieudeskundige en 1 sociaal psycholoog. Momenteel is het eerste grafisch ontwerp (zie screenshots) klaar en staan we in de startblokken om te starten met bouwen.

We missen echter nog ondersteuning bij de marketing en promotie van de Veggie Challenge App en het financiëren van de kosten voor een aantal technische aspecten en het beschikbaar stellen in de App Store. Ons doel is om de App gratis beschikbaar te stellen voor iedereen die zich inschrijft voor de Veggie Challenge en zich committeert om meer plantaardig te eten.

We willen zoveel mogelijk mensen stimuleren om minder vlees en andere dierlijke producten te eten. 

Profile picture for user business_89533
Veerle
Auteur
Als student begon Veerle in 2011 haar eerste initiatief om vegan eten leuk, lekker en makkelijk te maken, met vrolijke food festivals en campagnes. Sindsdien is er veel veranderd. Wat begon met een klein festival op de campus van VU Amsterdam heeft zij uit laten groeien tot de grootste vegan beurs van Nederland in de Jaarbeurs Utrecht.

Sinds afgelopen jaar heeft Veerle haar missie verbreed van Nederland naar de hele wereld. Samen met collega's in het buitenland bundelde ze de krachten tot ProVeg International, een nieuwe organisatie met als missie om in 2040 de wereldwijde vleesconsumptie te halveren.

Met haar eigen nieuw gestarte bedrijf Viva Las Vega's Business (VOF) ontwikkelt ze sinds 2017 samen met haar collega Pablo Moleman online tools en geeft consultancy op maat om efficient milieu-impact te reduceren en vleesconsumptie te verminderen voor consumenten en bedrijven.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden