Vegan kaas Charly's All is Fair 

Biologische, plantaardige, handgemaakte kaasalternatieven/ Charly's op basis van fairtrade bio cashews.

Vegan kaas Charly's All is Fair zonder kokosolie, op basis van fairtrade biologische cashews

Charly’s All is Fair creëert biologische, plantaardige, gezonde en handgemaakte Charly’s voor dagelijks consumptie met als drijfveer het welzijn van mens, dier en de aarde.Onze visie is binnen vijf jaar Europa te voorzien van het plantaardige kaasalternatief, waarbij Charly’s geen uitleg meer behoeft maar een dagelijks gebruikte term en product is.Kwaliteit, duurzaamheid en commerciële inzetbaarheid zijn kernwaardes van Charly's All is Fair.

Waarom is dit nodig? De huidige dierlijke kaasproducten zijn zeer belastend voor het milieu, de dieren en onze gezondheid. Voor elke kilo koekaas is 10 liter melk nodig, waarvoor koeien enorm veel krachtvoer krijgen zoals soja waarvoor o.a. regenwoud wordt gekapt. Voor de koe zelf is het ook geen prettig bestaan. Daarnaast veroorzaken koeien ook nog eens veel CO-2 uitstoot.De Charly's zijn aanzienlijk lager in CO2, namelijk minder dan de helft en voor productie is 56 keer minder land nodig dan koemelkkaas. Hierdoor hoeft er geen bos voor gekapt te worden en kan er meer geproduceerd worden op minder land, dit duurzamere rendament kan bijdragen aan een eerlijkere voedselverdeling. De cashewnoten die worden gebruikt komen van een boerencoöperatie in Burkina Faso, begeleid door Gebana BV. Deze boeren worden geholpen met het fairtrade en biologisch produceren van cashewnoten met als belangrijk doel de lokale economie te stimuleren EN veilig te kunnen werken. Tevens worden zij ondersteund met onderwijs, gezondheidszorg en opvang. Charly's All is Fair maakt gebruik van de zogenaamde reststromen van de coöperatie, de kleine stukjes die voor hen moeilijk verkoopbaar zijn, en geeft daar wel een eerlijke prijs voor.Een ideaal, duurzaam en vooral smakelijk alternatief dus voor bij de borrel, op brood of in gerechten.

Charly’s All is Fair is opgericht in 2013, tot 2015 werd er in zoet gehandeld. In 2015 werden de eerste Charly’s ontwikkeld (waaronder de Cheddâh (nu bekend als Charly's Cream Spices & Onion), Boerse’zin (nu bekend als Charly's Cream Herbs & Garlic) en Geheit). Ondertussen is Charly's gegroeid en is de productie van alle prachtige smaken uitbesteed aan diverse producenten die nog steeds alle smaken met de hand afvullen, stickeren en verpakken. Alle vegan kaas zijn nu zonder kokosolie en vrij van gluten, lactose, soja, suiker en andere rommel. Het assortiment is aangevuld met Charly's Karmasan, Charly's Cream Natural, Charly's Cream Garlic, en Charly's Delicious French White.

Vanaf week 20 in 2020 liggen de Charly's wederom in de Ekoplaza en kunnen winkels de Charly's bestellen via Udea. 

www.charlysallisfair.nlwww.instagram.com/charlys_allisfairwww.facebook.com/charlysallisfair

 

 

 

Profile picture for user Info_84592
Charlotte
Auteur
Enthousiaste duurzame ondernemer gericht op het toegankelijk maken van een plantaardigere levensstijl.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social