vanPlestik 

vanPlestik maakt producten van plastic afval

Plastic Afval

Doordat er steeds meer kunststof producten worden geproduceerd ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Ook in Nederland wordt een groot deel van de kunststof producten niet gerecycled, onder andere omdat het voor bestaande afvalverwerkers niet rendabel is om bepaalde stromen plastic verder in kwaliteit op te werken. Hierdoor leveren deze materialen nog steeds meer op in de verbranding of bij verkoop aan het buitenland. vanPlestik heeft zich tot doel gesteld om specifieke kunststof-afvalstromen direct in te nemen en te verwerken tot zinvolle producten, middels een eigen 3D-printer.

vanPlestik

De startup vanPlestik heeft een 3D printer ontwikkeld die speciaal is ontworpen om te werken met gerecycled plastic. Het gaat om een grote 3D printer waarmee objecten zoals stoelen of tafels te realiseren zijn. Zo kan plastic afval lokaal worden omgezet in nuttige objecten. Op die manier kan er waarde worden toegevoegd aan plastic afval. 

vanPlestik werkt regelmatig samen met gelijkgestemde bedrijven om hun afvalstroom om te zetten tot custom-made producten. Daarnaast verkopen ze ook eigen producten via hun webshop.

De 3D printers van vanPlestik zijn zo ontworpen en gebouwd dat ze kunnen werken met licht vervuild plastic afval. Door eventuele vervuilingen toe te staan, is het mogelijk om plastic afvalstromen te gebruiken die nu eindigen in de verbranding. Door zich te richten op plastic afvalstromen die nu worden verbrand, maakt vanPlestik een zo groot mogelijke impact, en vormen zij een belangrijke aanvulling op de huidige recyclers.

Profile picture for user vanPlestik
Nout
Auteur
Plastic afval zorgt wereldwijd voor grote problemen voor mens en natuur.
Door plastic afval te zien als grondstof, laat vanPlestik de wereld zien dat plastic afval meer is dan een wegwerpmateriaal.
Met onze enorme 3D printer zetten we plastic afval om in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden