VanHier 

Met biocirculair design dragen we bij aan klimaat- en natuurherstel, verwaarden we organische reststromen en veranderen we de wegwerpcultuur

Bij VanHier ontwerpen en maken we designlampen van natuurlijke materialen. Van rietafval, drankkarton en andere bio-materialen. Deze grondstoffen zijn volledig recyclebaar en circulair. 

De tafellamp is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. Voor bedrijven en organisaties kan er een uniek ontwerp gemaakt worden.

VanHier combineert helder design met écht natuurlijk materiaal. Zo brengen we het het verhaal van de circulaire- en biobased economie over. Van massa productie naar passende productie. 

Met ons bedrijf Regeneration Design onderzoeken we en produceren we biobased platen waar we onze producten van maken. Bijvoorbeeld door rietafval uit Nederland te gebruiken. Dit wordt nu als 'afval' gezien terwijl het een prachtige grondstof is om nieuwe producten te maken.  Door de hele keten te veranderen reduceren we CO2, herstellen we klimaatschade en zorgen we voor lokale werkgelegenheid. 

En mocht je toch genoeg hebben van de lamp? Dan kan deze, na demontage, gewoon bij het oud papier!

 

 

Duurzame impact

  1. De lampen worden bij VONK in de wijk op onze eigen lasersnijmachine gemaakt. We dragen bij aan de lokale werkgelegenheid.
  2. Hernieuwbare grondstoffen en (organisch) afval worden nuttig gebruikt om 100% circulair te worden (naast afvalreductie en hergebruik). Medio 2021 gaan we lampen van grasmaaisel maken.

  3. We dragen bij aan klimaat- en natuurherstel door in te zetten op de teelt van snelgroeiende gewassen (o.a. hennep, miscanthus). Boeren gaan naar een beter verdienmodel en we leggen CO2 vast, win-win. In veenweidegebieden zou natte teelt (o.a. lisdodde, riet) kunnen zorgen voor grondstoffen en (bouw)materialen zodat het grondwaterpeil kan worden verhoogd.

  4. We leven in een wegwerpcultuur: massa’s producten die vanuit o.a. China naar ons toekomen en we relatief snel afdanken omdat de identiteit, emotie en waardering ontbreekt. Door het ontwerp aan te passen aan de locatie (lokale identiteit) hopen wij dat onze biocirculaire producten niet snel zullen worden afgedankt.
Profile picture for user Klaske
Klaske
Auteur
Klaske Postma, Industrieel Ontwerper. In 2018 ben ik Regeneration Design gestart: klimaat- en natuurherstel alsmede sociaal maatschappelijk herstel is de stip aan de horizon. Ik stel mij voortdurend de vraag: hoe kunnen we materialen en grondstoffen circulair en regeneratief inzetten? Het ontdekken, experimenteren en toepassen van lokale biocirculaire materialen staat daarom centraal in mijn werk.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 272 leden