UseDem  

Remade by Upcycling

UseDem Upcycle Project is het geesteskind van ontwerpster Xenia Sidorenko die na jaren in de fashion Industry gewerkt te hebben, iets aan de oeverloze vervuiling wilde doen. 

Wij maken van afgekeurde jeans een hippe collectie backpacks, rugtassen, yoga tassen, AirPods hoesjes, notebooks, fannypacks etc. 

Ons logo van de 3 handjes betekent: To Create, To Connect, To Protect. En dat is letterlijk wat we doen. Door onze hippe en handige ontwerpen, willen we in contact komen met milieu bewuste doelgroep en daarmee beschermen we het milieu. 

Daarnaast hebben we ook een Educatie programma geschreven voor basisscholen. In 3 theorie lesjes leggen we uit wat bv katoen is, waar het groeit, hoeveel schade de teelt en het maken van textiel voor het milieu oplevert en laten we ze zelf ook presentaties hierover maken. In de 3 workshops gaan ze met eigen meegebrachte spijkerbroeken een leuk ontwerpje maken. Dit dan met het speciale label: UseDem Workshop, UseDem Made by Me. 

Zo proberen we bewustzijn te creëren bij een jonge doelgroep, met hopelijk een positief effect voor de toekomst!

Onze collectie wordt grotendeels geproduceerd in een sociaal atelier in Shanghai - HomeSweetHome, waar de medewerkers licht lichamelijk gehandicapt zijn.

Dit atelier wordt gerund door een Nederlander en er wordt heel erg goed voor de mensen gezorgd. Er wordt samen gegeten, ze worden opgeleid door ons en het is er veilig. Dus enerzijds zijn we sociaal anderzijds sustainable.

Dit atelier wordt enerzijds gefund door de overheid, anderzijds door orders van UseDem en andere projecten. 

UseDem heeft inmiddels samenwerkingen met grote labels bereikt, waardoor de bekendheid en impact vergroot. Zoveel mogelijk hergebruik van denim in onze MISSIE.

Wij krijgen de spijkerbroeken aangeleverd door grote fabrikanten. Dit zijn samples, left-over, niet verkochte of afgenomen partijen, afgekeurde stuks etc. 

Profile picture for user dorine
Dorine
Auteur
Mijn naam is Dorine Veerman en ben met veel passie het Upcycle merk UseDem op de markt aan het brengen. Ik ben 52 jaar geleden geboren in Volendam en ben na omzwervingen via Genève, Shanghai en Purmerend in Edam terecht gekomen. Ondernemen zit me in het bloed en ik geniet er van om iets waardevols voor de toekomst neer te zetten. Het omzetten van afgekeurde jeans in een hip en handig product!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden