Urban Poetry intimates 

Biodegradable lingeriemerk met de focus op lokale productie, transparantie en circulair ondernemen.

Urban Poetry intimates is een fully organic lingeriemerk uit Amsterdam die eind september officieel gelanceerd wordt. Ieder item wordt met aandacht gemaakt in een atelier in Nederland. Voor de collectie wordt er gewerkt met speciaal geselecteerde en duurzame materialen uit Europa. Alle materialen hebben een natuurlijke oorsprong en tijdens de selectie staat kwaliteit centraal.

DUURZAME WAARDEN

Duurzaamheid, kwaliteit en sociale verantwoordelijkheid vormen het DNA van Urban Poetry intimates. Bij Urban Poetry geloven wij in transparantie en open communicatie. Onze klanten krijgen toegang tot zoveel mogelijk informatie over de impact van het bedrijf op zowel het milieu als sociaal gebied. 

Bij Urban Poetry wordt er uitsluitend gewerkt met natuurlijke materialen. Door middel van het experimenten met nieuwe materialen en technologieën, zoals 3D printen, is er gezocht naar een oplossing om een compleet biologisch afbreekbare collectie te ontwikkelen.

Voor de huidige collectie is Tencel, zonder toevoeging van synthetische materialen, gebruikt. Daarnaast wordt er gewerkt met elastiek van biologisch rubber en garen van biologisch katoen.

PRODUCTIE PROCES

Onze gehele collectie wordt geproduceerd in Nederland. Een gespecialiseerd atelier, dicht bij Amsterdam, tovert onze ontwerpen om in comfortabele en kwalitatieve lingerie items. Om een sociaal verantwoord en duurzaam productie proces te garanderen, werken wij nauw samen met onze leveranciers. Op onze website is een volledig overzicht te vinden van onze productieketen en leveranciers.

Daarnaast geloven we bij Urban Poetry in een zero-waste aanpak. De snijrestanten van productie worden gebruikt voor nieuwe producten als scrunchies en haarbanden. De kleinere delen worden verzameld voor recycling van de stof. 

REPURPOSE PROGRAMMA

Bij Urban Poetry geloven we in een circulaire toekomst en dat is waarom wij ons REPURPOSE programma hebben ontwikkeld. Door middel van het REPURPOSE programma kunnen klanten hun preloved producten aan terug geven.

Afhankelijk van de staat en behoefte van het product, geeft Urban Poetry het product weer een nieuwe purpose. Denk aan het repareren van een gebroken onderdeel, het hergebruiken van de sluitingen of het recyclen van de stof. Als waardering voor de deelname aan het programma en het dragen van een gedeelde verantwoordelijkheid voor een duurzaam modesysteem, ontvangen klanten korting op hun toekomstige aankoop.​​

TERUGGEVEN

Urban Poetry gelooft in een systeem waarin men niet alleen neemt maar ook terug geeft aan de aarde en betrokken mensen. Dit doen wij door te investeren in projecten die samenhangen met onze doelstellingen. Zo is een van onze doelen is om vrouwen over de hele productieketen, van in het atelier tot in de winkel, te supporten. 

Profile picture for user info_93458
Bodil
Auteur
Urban Poetry intimates is begin 2019 opgericht door Bodil Loïs Huisman. Na enkele jaren gewerkt te hebben in de mode industrie kwam bij Bodil, ondanks haar grote liefde voor mode, al snel de realisatie dat het anders moest en kan. Zo belandde ze op de Master opleiding Sustainability in Fashion aan ESMOD Berlin en leerde ze alles over circulaire mode. 


Bodil: "Ik zie lingerie als een bijzondere extra laag die je innerlijk weerspiegelt maar waar je tegelijkertijd een intieme band mee hebt. Het dragen van een ontwerp die niet alleen neemt, maar ook echt iets bijdraagt, is wat een duurzaam item je geheime kracht maakt, en dat is iets wat me fascineert."

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 308 leden