Uitvalvoedselweeropweg 

De Klik, Martine Groenewegen

Bijna 17 % van ons voedsel gaat verloren bij producenten en supermarkten, terwijl veel van die etenswaren nog prima te verwerken zijn in allerlei gerechten. Als je er voor kiest om dit in maaltijden en hapjes bij bijeenkomsten toe te passen verlaag je die foo[d]print aanzienlijk.

Om dit te kunnen regelen hebben we het concept uitvalvoedselweeropweg.nl ontwikkeld. We regelen een cateraar die overweg kan met de bereiding van dit soort uitval voedsel, of adviseren de kok van een congreslocatie om dit slim in te passen in de bereiding, We zoeken één of meer supermarkten en tuinders in de buurt die producten leveren die dreigen in het afvalcircuit te belanden en we werken samen met een locale transporteur om transportafstanden en daarmee CO2 uitstoot  te minimaliseren.

We hebben dit al een aantal keer georganiseerd voor bijeenkomsten, congressen en zelfs voor een familiereumie met 25 tot 300 deelnemers. Door de voorbeeldfunctie en het opschalen van het aantal bijeenkomsten bereiken veel consumenten en kan een beweging ontstaan waarbij consumenten ook in restaurants gaan vragen naar maaltijden waarmee voedselverspilling wordt verminderd. 

 

Profile picture for user Martine Groenewegen
Martine
Auteur
Na mijn middelbare school wilde ik op zoek naar grondstoffen en werd aardwetenschapper. Wijzer en met vele jaren jaren werkervaring in project- en interimmanagement zet ik nu als start-up de grondstoffen van de toekomst op de kaart, ofwel de organische resten die velen nog afval noemen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website