Tulsi Crafts 

Tulsi Crafts staat voor hoge kwaliteit mode & interieur accessoires, op een eerlijke manier in Bangladesh gemaakt.

Tulsi Crafts verkoopt producten van eerlijke materialen, die op een eerlijke manier gemaakt worden. De producten van Tulsi worden gemaakt in Bangladesh.

We ontwerpen en maken samen met de mensen in Bangladesh onder andere tassen van gerecyclede cementzakken en van jute. Ook maken we sjaals, dekens en sieraden van gerecyclede sari's. Alle producten worden op een eerlijke manier gemaakt. We willen hiermee vrouwen de gelegenheid geven zich te ontwikkelen. Een deel van onze partner organisaties richt zich op plattelandsvrouwen, een ander deel richt zich op vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van mensenhandel.

 

Tulsi is in 2012 opgericht door Margot Lieftinck, na een reis door Bangladesh voor Stichting Niketan. Tijdens de reis was het erg inspirerend om te zien hoe inventief mensen met de materialen die ze tot hun beschikking hebben omgaan. De reden hiervoor is dat de materialen simpelweg teveel waard zijn om weg te gooien.

 

Van het geven van meer kansen aan vrouwen is bewezen dat dit een zeer effectieve manier is om armoede te bestrijden en de toekomst van kinderen te verbeteren. Tulsi werkt daarom samen met organisaties die investeren in de empowerment van vrouwen. Een deel van onze partner organisaties richt zich op plattelandsvrouwen, een ander deel richt zich op vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van mensenhandel.

Profile picture for user Margot Lieftinck
Margot
Auteur
Margot heeft in 2012 Tulsi Crafts opgericht, na een reis door Bangladesh. Het doel van Tulsi Crafts is; ‘empowerment’ voor de vrouwen die onze producten maken. Dit doen we door op een eerlijke manier zaken met hen te doen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social