Travelicious & Co. 

Mijn naam is Mila Duterloo ik ben 19 jaar en ik heb Traveliciouskit.nl bedacht en opgericht.

Travelicious is een webshop waar je plasticvrije en duurzame reis kits kunt samenstellen, en meteen alles bij elkaar hebt in een luxe kit. Zo kun je zorgeloos op reis met plasticvrije producten. Daarnaast kun je de producten natuurlijk ook thuis gebruiken. 

Verkoop aan hotels en consumenten

Mijn eerste focus was, en is nog steeds, op de verkoop aan consumenten die graag reizen. Maar door de corona crisis gaan mensen veel minder op reis naar het buitenland en ben ik ook gaan focussen op het gebruik in je eigen badkamer. Natuurlijk wil ik blijven ondernemen en het plastic probleem oplossen. Veel wegwerpplastic zoals verpakkingen zijn namelijk erg schadelijk en vormen circa 40% van al het plastic afval.

Daarom focus ik nu meer op hotels, want in elke hotelkamer waar ik kom zie ik een shampoo en een body wash in een plastic verpakking en dat kan anders! Door mijn onderzoek ben ik er achter gekomen dat hotels graag willen verduurzamen. Er is dus veel vraag naar maar nog weinig aanbod dus daarom focus ik nu meer op de hotel branche. Daarmee kan ik het plastic probleem op een grotere schaal verhelpen en ook indirect consumenten inspireren om het vaker thuis te gebruiken. Ik verkoop mijn kits nu voornamelijk aan consumenten maar ik ben bezig met plannen voor de hotelbranche.  

https://plasticvrijhotel.nl/ dit is de website waar hotels meer infomatie kunnen krijgen over een plasticvrije hotelbranche.

Wat mij onderscheid van andere zero waste shops

Wat mij onderscheid is dat je bij Travelicious niet één product kunt kopen maar een volledige kit die je zelf kunt samenstellen. De producten komen van verschillende leveranciers en zijn zorgvuldig uitgezocht. Ik verkoop alleen producten van de beste kwaliteit en waar ik zelf uiterst tevreden mee ben! Als je de kit hebt besteld krijg je het in een mooi tasje opgestuurd waardoor je het gemakkelijk mee op vakantie kunt nemen. Daardoor probeer ik er ook een persoonlijke touch aan te geven! Wat mij ook onderscheid is dat ik de producten ook aan hotels ga verkopen en dat consumenten mijn producten dus in de hotelkamers kunnen tegen komen. Tot nu toe ben ik de enige die gespecialiseerd is in duurzame verzorgingskits in de hotelbranche en voor op reis. 

Mijn doel

Ik wil ervoor zorgen dat er in 2025 geen plastic verzorgingsproducten meer in de Nederlandse hotelkamers te vinden zijn. Als alle hotels in Nederland dit doen kunnen hotels flink besparen op eenmalig bruikbaar plastic en dat scheelt ontzettend veel onnodig plastic afval! Dit kan op een gemakkelijke manier ook duurzaam, namelijk door de plasticvrije Travelicious verzorgingsproducten in de hotelkamers neer te zetten.

Als alle hotels in Nederland plasticvrij zijn van verzorgingsproducten wil ik dit project voortzetten in Azië. Ik zou willen beginnen in China, want daar is het plastic probleem nog veel groter dan hier en dat kunnen we dus veranderen! Om mijn toekomstplannen beter aan te kunnen pakken ben ik sinds een tijdje ook Chinees gaan leren om daar goede zaken te kunnen doen.

Mijn doel? Nederland helpen met het verminderen van plastic gebruik en daarna verder over de wereld gaan! 

Mijn duurzame impact

Ik wil met Travelicious er voor zorgen dat we de wereld niet nog meer opzadelen met onnodig afval. In winkels waar ik kom zie ik shampoos, tandpasta, tandenborstels, ect. allemaal in een plastic verpakking en dat kan anders! Tijdens mijn zoektocht naar plasticvrije producten kwam ik er achter dat het vinden van plasticvrije producten heel lastig is. Daarom is het voor mensen een gewoonte om een plastic variant te kopen. Maar wat als we dit omdraaien en ervoor zorgen dat het voor de nieuwe generatie normaal wordt dat je plasticvrije producten gebruikt. 

Daarom heb ik Travelicious opgericht, een webshop waar je een duurzame kits kunt kopen met plasticvrije verzorgingsproducten. Ik wil mensen aansporen om na te gaan denken over het gebruik van plastic producten, omdat we die na een paar keer gebruiken al weer weggooien en dat is ontzettend slecht zijn voor het milieu! 

Profile picture for user Mila Duterloo
Mila
Auteur
Mijn naam is Mila Duterloo. Ik ben de bedenker en oprichter van Traveliciouskit.nl. Een webshop waar je duurzame en plasticvrije verzorgingskits kunt kopen. Ik wil er met mijn bedrijf voor zorgen dat we de wereld niet nog meer opzadelen met onnodig afval.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden