travelfair.nl 

Travelfair.nl is een nieuw en innovatief platform voor duurzaam reizen.

Wat doet onze onderneming?

Travelfair.nl maakt passagiers bewuster van de impact die hun reisgedrag heeft op het klimaat en motiveert reizigers om vaker voor de trein te kiezen. Travelfair.nl maakt het zoeken en vergelijken van treintickets overzichtelijk en eenvoudig, en verlaagt zo de drempel voor consumenten om online een treinreis te boeken.

Ook op zakelijk gebied is de vraag naar treinreizen aan het toenemen. Daarom benaderen wij ook zakelijke bedrijven, om erachter te komen welke wensen zij hebben als het gaat om het boeken van zakelijke treinreizen. Met deze informatie willen we ook een zakelijke versie van travelfair.nl verwezenlijken.

Wat betreft onze ambities is de treinreis de eerste component van de reis die we willen verduurzamen, ofwel ‘fair’ maken. Onze overkoepelende visie is om de hele reis fair te maken: duurzame integratie in de stad, gedreven door lokale bewoners, en daardoor via toerisme een positieve impact te maken op de wereld als geheel!

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het realiseren van onze website. Onze marketingplannen liggen klaar en kunnen niet wachten om van start te gaan!

Welke duurzame impact willen we maken met onze onderneming?

Een groot deel van ons energieverbruik vindt plaats bij vervoer. We kunnen dus een positieve impact op het milieu maken door de manier waarop we reizen zorgvuldig te kiezen. Met travelfair.nl willen we de treinreis naar internationale vakantiebestemmingen aantrekkelijker maken, om zo de CO2-uitstoot te verminderen.

Het verschil is het grootst op een korte reisafstand (minder dan 700 kilometer). Populaire vliegbestemmingen binnen deze afstand zijn bijvoorbeeld Parijs, Londen en Berlijn. Zo’n stedentrip is uiteindelijk een keuze tussen prijs, snelheid en milieu. Helaas wordt vaak onterecht verondersteld dat de trein duur en tijdrovend is. Met travelfair.nl willen we mensen er bewust van maken dat de keuze voor de trein niet alleen bijdraagt aan een beter klimaat, maar ook een goedkopere of snellere optie kan zijn.

We willen de huidige drempel van het boeken van een internationale treinreis volledig wegnemen, zodat dit geen obstakel meer is in de keuze tussen trein en vliegtuig. We willen zo niet alleen het financiële aspect aankaarten, maar onze focus ligt juist op het CO2-neutraal reizen.

Profile picture for user marc
Marc
Auteur
Met travelfair.nl aan het werken naar meer bewustwording onder reizigers over de impact van hun reisgedrag op het klimaat. Met ons platform willen we graag laten zien dat het ook anders kan!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 272 leden