Trash'ure Taarten B.V. 

Good Pastry Tastes Better
Gebakjes

Trash'ure Taarten is een banketbakkerij in Nijmegen, die zich richt op een duurzame transformatie binnen de banketsector. Onze sociaal maatschappelijke doelstelling is tweeledig: mensen die zijn gevlucht helpen we in Nederland aan passend werk én we gaan voedselverspilling tegen. De patisserie die we maken is gemaakt van uitgesorteerde producten uit de voedingsmiddelenindustrie. Dit gaat met name om groente en fruit. Daarnaast richten wij ons op een ketenbrede verduurzaming van onze producten (LCA): al ons transport is 100% elektrisch, we maken gebruik van herbruikbaar verpakkingsmateriaal en al onze producten zijn 100% plantaardig, ook al proeft niemand dat!  

Wij richten ons niet alleen op voedselreststromen, maar ook op de verwaardig van andere reststromen, zoals bollen en stengels van de gladiool. Hier kan je biobased kleurstoffen uit extraheren, die geschikt zijn voor de voedingsmiddelen- en kledingindustrie. Er worden wereldwijd steeds meer biobased kleurstoffen geproduceerd. Deze worden echter vaak geproduceerd van voedsel. Zonde, dit is namelijk ook een vorm van voedselverspilling, wanneer je het ook van reststromen zou kunnen maken. Ook hiermee willen we verandering brengen in onze sector.

We streven ernaar om in een periode van 3 jaar in totaal tussen de 66-78 mensen aan een passende werkplek bij ons te bieden, waarvan minimaal 50% uitstroomt naar een betaalde baan die hem/haar uit de uitkering helpt of een studie die hen daartoe brengt. Daarnaast hebben we het doel om in drie jaar tijd in totaal 60 ton voedsel van directe verspilling te ‘redden’ en 810 ha Gladiolen bollen en stengels een nieuwe bestemming te geven, waardoor we nog meer vormen van voedselverspilling kunnen tegengaan. 

Profile picture for user jeanne
Jeanne
Auteur
Ik ben Jeanne van Ittersum, 27 jaar, milieukundige, docent en ondernemer. Ik probeer alles in mijn leven zo duurzaam mogelijk te doen. Ik vind het zo belangrijk dat ik er ook graag mijn werkweek aan wil besteden. Samen met Anton en Bram ben ik daarom in mei 2018 Trash'ure Taarten begonnen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden