Tiny Library 

Babyproducten as a service. We willen zwangere vrouwen en mannen ontzorgen met het leveren van abonnementen op kwalitatieve babyproducten.

Ouders geven gemiddeld 17% van hun inkomen uit aan hun eerste kind

Een baby heeft ontzettend veel nieuwe spullen nodig, denk alleen maar aan een wiegje, kinderwagen, box en maxi-cosi. Deze producten zijn duur en je gebruikt ze relatief kort. Daarbij zijn veel ouders in spé op zoek naar informatie en advies: wat heb ik precies nodig voor mijn baby?

Circulair abonnement op babyproducten

Tiny Library heeft hier een oplossing voor bedacht en biedt kwalitatieve babyproducten 'as a service'. We willen zwangere vrouwen en mannen ontzorgen met het leveren van abonnementen op kwalitatieve babyproducten. Hierbij geven we ook objectief advies over wat wel fijn en handig is om te hebben en wat niet nodig is, om zo geen onnodige producten in huis te hebben.

Geen stress, geen opslag, goedkoper én duurzaam

Hoe gaat het in zijn werk? We hebben de beste producten geselecteerd, die je leased voor de tijd dat de baby het nodig heeft. Op het moment dat je de producten niet meer gebruikt, stuur je ze terug en gaan ze door naar de volgende baby. Natuurlijk helemaal gecheckt en gereinigd. Op deze manier scheelt het ouders tijd, geld, opslag én is het ook nog eens een duurzaam alternatief voor kopen.

Stimuleren hergebruik kinderspullen

Onze toekomstvisie is dat we ouders van kinderen tussen de 0-4 jaar volledig ontzorgen met abonnementen op de spullen waar kinderen snel uitgroeien. Babies, dreumes en peuters hebben zo altijd de juiste producten in huis en na gebruik verdwijnen ze niet naar een zolder, schuur of berging, maar worden optimaal gebruikt totdat ze helemaal zijn afgeschreven. In onze droom zijn dit ook nog eens alleen maar duurzame producten, waarvan de grondstoffen uiteindelijk ook weer hergebruikt kunnen worden.

Selectiecriteria producten

We hebben de producten nauwlettend geselecteerd op basis van de volgende criteria:

  1. Veiligheid: de producten moeten voldoen aan de veiligheidsstandaarden. 
  2. Gebruiksvriendelijkheid: de producten zijn gemakkelijk in gebruik en goed te vervoeren en op te slaan
  3. Kwaliteit: producten zijn goed te onderhouden/reinigen en refurbishen.
  4. Stijl: producten zijn mooi, mensen willen ze in huis hebben of er mee gezien worden.

 

Ons huursysteem is vergelijkbaar met spullen uitlenen aan vriendinnen en vrienden. Op deze manier wordt hetzelfde product steeds door iemand anders gebruikt. We repareren onze producten wanneer een onderdeel niet meer voldoet. Op deze manier gaan producten langer mee. We vinden het belangrijk dat onze producten gemaakt zijn van duurzame materialen en natuurlijke materialen waarbij de impact op het milieu zo klein mogelijk is. We hergebruiken goed werkende onderdelen van kapotte producten.Wanneer producten niet meer verhuurd kunnen worden, zorgen we dat deze gerecycled worden.

Huren in plaats van kopen

Veel babyproducten kun je maar kort gebruiken, waardoor deze vaak liggen te verstoffen in de berging. Een co-sleeper bijvoorbeeld is vaak niet langer dan zes maanden gebruikt. Doordat we onze producten te huur aanbieden, kunnen we meerdere mensen blij maken met hetzelfde product. Op deze manier hoeven er uiteindelijk minder producten geproduceerd te worden. Hierdoor raken grondstoffen minder snel uitgeput, verlagen we de CO² uitstoot door productie en transport en verminderen we waterverbruik. 

Circulaire partners

We gaan ook samenwerkingen aan met circulaire partners. We vinden het belangrijk dat de partijen waarmee we samenwerken dezelfde missie hebben om de babymarkt te verduurzamen. Hiermee willen we producenten inspireren en stimuleren om producten te ontwerpen die langer meegaan.  

Profile picture for user julie@munneke.nl
Julie
Auteur
Ik ben Julie, 31 jaar oud en moeder van 2 zoontjes. Na 8 jaar ervaring opgedaan te hebben bij Ahold ben ik onlangs gestart met de Baby Exchangerie. Met dit concept willen we zwangere stellen ontzorgen, door babyproducten as a service aan te bieden. Zelf liep ik tijdens mijn zwangerschap er tegenaan dat je zoveel spullen nodig hebt en die relatief zo kort gebruikt. Alles nieuw kopen is duur en niet duurzaam, en marktplaats afstruinen kost veel tijd en je weet nooit wat je aantreft. En zo is dit idee geboren!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 270 leden