Tiny Library 

Circulair platform voor baby- en kinderproducten

Ouders geven gemiddeld 17% van hun inkomen uit aan hun eerste kind

Een baby heeft ontzettend veel nieuwe spullen nodig, denk alleen maar aan een wiegje, kinderwagen, box en maxi-cosi. Deze producten zijn duur en je gebruikt ze relatief kort. Daarbij zijn veel ouders in spé op zoek naar informatie en advies: wat heb ik precies nodig voor mijn baby?

Circulair abonnement op babyproducten

Tiny Library heeft hier een oplossing voor bedacht en biedt kwalitatieve babyproducten 'as a service'. We ontzorgen met het leveren van abonnementen op kwalitatieve babyproducten. Hierbij geven we ook advies over wat wel handig is om te hebben en wat niet nodig is, om zo geen onnodige producten in huis te hebben.

Geen stress, geen opslag, goedkoper én duurzaam

Hoe gaat het in zijn werk? We hebben de beste producten geselecteerd, die je leased voor de tijd dat de baby het nodig heeft. Op het moment dat je de producten niet meer gebruikt, stuur je ze terug en gaan ze door naar de volgende baby. Natuurlijk helemaal gecheckt en gereinigd. Op deze manier scheelt het ouders tijd, geld, opslag én is het ook nog eens een duurzaam alternatief voor kopen.

Stimuleren hergebruik kinderspullen

Onze toekomstvisie is dat we ouders van kinderen tussen de 0-4 jaar volledig ontzorgen met abonnementen op de spullen waar kinderen snel uitgroeien. Babies, dreumes en peuters hebben zo altijd de juiste producten in huis en na gebruik verdwijnen ze niet naar een zolder, schuur of berging, maar worden optimaal gebruikt totdat ze helemaal zijn afgeschreven. In onze droom zijn dit ook nog eens alleen maar duurzame producten, waarvan de grondstoffen uiteindelijk ook weer hergebruikt kunnen worden.

Selectiecriteria producten

We hebben de producten nauwlettend geselecteerd op basis van de volgende criteria:

  1. Veiligheid: de producten moeten voldoen aan de veiligheidsstandaarden. 
  2. Gebruiksvriendelijkheid: de producten zijn gemakkelijk in gebruik en goed te vervoeren en op te slaan
  3. Kwaliteit: producten zijn goed te onderhouden/reinigen en refurbishen.
  4. Stijl: producten zijn mooi, mensen willen ze in huis hebben of er mee gezien worden.

 

Levensduur verlengen

Veel babyproducten kun je maar kort gebruiken, waardoor deze vaak liggen te verstoffen in de berging. Een co-sleeper bijvoorbeeld is vaak niet langer dan zes maanden gebruikt. Doordat we onze producten te huur aanbieden, kunnen we de omloopsnelheid verhogen en levensduur verlengen. We repareren producten wanneer een onderdeel niet meer voldoet en hergebruiken goed werkende onderdelen van kapotte producten. Wanneer producten niet meer verhuurd kunnen worden, zorgen we dat deze gerecycled worden. Op deze manier hoeven er uiteindelijk minder producten geproduceerd te worden. Hierdoor raken grondstoffen minder snel uitgeput, verlagen we de CO² uitstoot door productie en transport en verminderen we waterverbruik. 

Circulaire partners

We werken samen met leveranciers als Bugaboo, Easywalker, Medela, BabyPlanet en BeSafe die de producten leveren. In ruil ontvangen ze, naast een revenue share, product- en klantfeedback. Door de revenue share wordt het interessanter om producten te ontwerpen die langer mee gaan en met de feedback die ze krijgen kunnen ze dit concreet gaan doen. Zo hopen we een wereld te creëeren waar producten lang mee gaan en eindeloos hergebruikt worden.

Profile picture for user julie@munneke.nl
Julie
Auteur
Ik ben Julie, 33 jaar oud en moeder van 2 zoontjes en een dochter. Na 8 jaar ervaring opgedaan te hebben bij Ahold ben ik 2 jaar geleden gestart met de Tiny Library. Met dit concept willen we zwangere ouders ontzorgen, door babyproducten as a service aan te bieden. Zelf liep ik tijdens mijn zwangerschap er tegenaan dat je zoveel spullen nodig hebt en die relatief zo kort gebruikt. Alles nieuw kopen is duur en niet duurzaam, en marktplaats afstruinen kost veel tijd en je weet nooit wat je aantreft. En zo is dit idee geboren!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden