The Ketchup Project 

Gaat samen met boeren in ontwikkelingslanden voedselverspilling tegen en zorgt zo voor betere inkomsten in boerengemeenschappen.

Het is de missie van The Ketchup Project om de leverketen zó in te richten dat we voedselverspilling tegengaan en tegelijk de leefomstandigheden van kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden verbeteren.

In ontwikkelingslanden gaat namelijk naar schatting 40 - 60% van de goede (!) oogst verloren als gevolg van een instabiele afzetmarkt. Dit treft voornamelijk de kleinschalige boeren die voor hun verkoop afhankelijk zijn van een onbetrouwbare ‘middle-man’. De oogst is maar heel beperkt houdbaar, waardoor er voor de boer uiteindelijk niets anders op zit dan het weg te doen. Enorm zonde. Van de mooie oogst én voor de boer.

Onze oplossing is simpel en effectief: het drogen van de oogst!   

Door (een deel van) de oogst te drogen blijft het veel langer houdbaar. The Ketchup Project neemt de gedroogde producten tegen een eerlijke prijs af, en maakt er vervolgens (h)eerlijke ketchup van!

En die ketchup is niet zomaar ketchup, maar een pure ketchup met de unieke smaak van zongedroogde tomaten en een heerlijk ambachtelijke structuur. Zonder geraffineerde suikers of kunstmatige conserveringsmiddelen. En niet alleen van tomaten, maar ook van mango's! Ketchup van mango's? Jazeker! Heerlijk bij bij een kaasplankje, vegaburger, bbq, ei-gerechten en nog veel meer! 

Een video gemaakt voor onze crowdfunding campagne in 2017, voor aanvang van het ontwikkelen van de drooghub: 

Zo wordt ketchup veel meer dan een sausje bij een snack. Mooi toch?

Het is de missie van The Ketchup Project om de leverketen zó in te richten dat we voedselverspilling tegengaan en tegelijk de leefomstandigheden van kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden verbeteren.

Profile picture for user info_84061
The Ketchup Project.
Auteur
Wij zijn Thomas Sykora, Anne Janssens, Birte Ketting en Sjoerd Dijkstra. Gedreven ondernemers die met veel plezier werken aan The Ketchup Project en andere initiatieven die bijdragen aan een betere wereld.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden