The Great Bubble Barrier 

Plastic vervuiling uit rivieren verwijderen met luchtbellen

Dagelijks komt een ongelooflijke hoeveelheid afval in het water terecht, waar het grote schade toebrengt aan milieu en mens. Afval kan worden opgevangen voordat het de oceanen bereikt. Huidige oplossingen bereiken echter maar een klein deel van de rivier of hinderen de scheepvaart en vismigratie. Wij hebben een elegante oplossing ontwikkeld die plastic blokkeert, maar schepen en vissen laat passeren: een barrière van luchtbellen.

Door een geperforeerde buis op de bodem van de waterweg wordt lucht gepompt, waardoor luchtbellen ontstaan. Die luchtbellen vormen een bellenscherm dat plastic in de hele waterkolom tegenhoudt en naar de oppervlakte beweegt. De diagonale plaatsing van de Bubble Barrier in de waterweg geleidt plastic vervuiling vervolgens richting de zijkant en in het opvangsysteem.

  The Great Bubble Barrier stopt plastic vervuiling in rivieren en kanalen voordat het onze oceanen bereikt. Dit doen we door middel van de volgende vier pijlers:

  • Het verwijderen van plastic vervuiling uit waterwegen door middel van de Bubble Barrier.
  • Het verzekeren van een duurzame verwerking van het gevangen plastic.
  • Het monitoren van plastic vervuiling in waterwegen om de ontwikkeling van beleid en additionele maatregelen te ondersteunen.
  • Bewustzijn creëren om plastic vervuiling te voorkomen.
  Profile picture for user Info_67343
  Saskia, Francis & Anne Marieke
  Auteur
  Wij zijn Saskia, Francis, Anne Marieke & Philip. We delen al bijna 10 jaar een passie voor water en dromen we van een duurzamere wereld. Met onze Bubble Barrier maken we rivieren plastic vrij.

  Nieuwsgierig geworden?

  Lees alles over dit bedrijf op hun website

  Ga naar website

  Volg op social

  Leden

  Meer gerelateerde leden

  Bekijk alle 307 leden