The Good Floor 

Terrazzo uit de Maas
Terrazzo uit de Maas / Amstel - Project Gymnasium

Plastic vervuilt onze rivieren. Wij denken hier een oplossing voor te hebben. Onze partner Clear Rivers verzamelt plastic met hun plasticvangers in verschillende rivieren. 

Het verzamelde plastic wordt grondig gereinigd met water en biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel. Het schoongemaakte plastic wordt vermalen tot kleine deeltjes, die als basismateriaal dienen voor de gietvloeren van The Good Floor. Hier komt geen chemisch proces bij kijken, enkel een schredder op stroom zetten wij in.

We upcyclen het plastic, verlengen de levensduur van een een veelal single used toepassing van op plastic gebaseerde producten. Plastic heeft een ‘lifespan’ van 200-450 jaar. Onze vloeren gaan minimaal 50 jaar mee. Eens in de 15-20 jaar kan indien gewenst een nieuwe lak laag aangebracht worden. Normaal gesproken wordt het plastic afval verbrand en wij maken er een esthetisch goed uitziend product van. Dit laatste is belangrijk omdat het product dan meer wordt afgenomen en wij hierdoor meer plastic kunnen verwerken.

We maken gebruik van de beste partners / toeleveranciers en doen geen concessies in kwaliteit. We hebben exclusieve contracten omdat die bedrijven ons concept hebben omarmd.

Het plastic granulaat wordt gecombineerd met een biobased Polyurethaan Gietvloer (PU) op basis van castor zaad olie, in plaats van standaard geraffineerde olie uit de industrie. Dit product is: Breeam gecertificeerd, 100% uitstoot vrij, TüV geprüft en heeft een CE-keurmerk en Eko-certificaat. Wij als The Good Floor stellen hier de hoogste eisen aan.

Lokale productie

Deze Duits/Zwitserse multinational is gevestigd in 140 landen wat belangrijk is omdat we daardoor lokaal / plaatselijk kunnen inkopen en niet vanuit NL de wereld over moeten wat totaal onzinnig is.

Het verzamelde plastic wordt gevangen in Rotterdam en op enkele kilometers verderop verwerkt. Het materiaal wordt enkel handmatig gesorteerd op kleur en indien nodig met een biologisch afbreekbaar wasmiddel gewassen en vervolgens in een Schredder vermalen. Dan zijn de korrels klaar voor gebruik. Hier komen geen chemische uitstoot of industriële handelingen aan te pas en daarmee besparen we energie en het milieu.

Als we in NL projecten uitvoeren betrekken we onze producten uit Dordrecht, 15 km van Rotterdam. De spullen worden per electrisch vervoermiddel getransporteerd. Ook belangrijk voor ons.

We werken met custom made / made to fit leveringen en daardoor is het afval van onze kant na het installeren van onze vloeren minimaal. De emmers waarin het materiaal wordt bewaard en vervoerd worden hergebruikt.

Onze installateurs rijden in elektrische auto’s rond. 

De vloer wordt aan de ondergrond vastgemaakt met een natuurlijke ‘sealer’ / lijm die losgeweekt kan worden.

We kunnen de vloer er gemakkelijk weer uit schrappen / los maken indien nodig kan en weer ver zalen en toepassen in een volgende vloer concept.

We hebben lokale bronnen afval plastic uit rivieren dus ook transporteren we het plastic niet vanuit NL de wereld over, maar doen we dit lokaal.

Onze Terrazzo Gietvloer wordt afgewerkt  met een bio-based / water gedragen transparante coating. Dit product is exclusief voor ons ontwikkeld voor dit type vloer en kan alleen door The Good Floor afgenomen worden.   

Ons hele vloersysteem (5-6 lagen) bestaat uit één en dezelfde bio-based- op waterbasis gedragen lagen / systemen. Dit is belangrijk omdat dit een minimale schade veroorzaakt aan mens en milieu. 

De vloer heeft een 0% uitstoot aan emissies wanneer deze is geïnstalleerd.

 

Circulair product 

Als ons vloersysteem ooit verwijderd moet worden dan kan de vloer er gemakkelijk met bestaande tapijt schrapers verwijderd worden en dit rest materiaal kunnen we opnieuw schredden en verwerken in een volgende The Good Floor.   

Onze interieur designers creëren prachtige, duurzame en slijtvaste PU gietvloeren. Wij werken samen met vooruitstrevende architectenbureaus, designers en eindgebruikers die onze vloeroplossingen toepassen in hun projecten.

- Vervuiling rivieren / zeeën verminderen.

- Uitstoot schadelijk stoffen aan de natuur verminderen. 

- Her gebruik plastic als grondstof. 

- CO2 reductie.

- vermindering schadelijke stoffen na verbranding plastic afval aan het milieu.  

Profile picture for user mrschothorst
Mark Roderick
Auteur
Afgestudeerd in de marketing / communicatie en opleiding tot meubelmaker en al jaren actief in de interieur branche. Met ruime ervaring in de vloeren branche. Vanuit m’n voorliefde voor de natuur (zeilen) en een innovatieve mindset aan de hand van een probleem mijn eigen duurzame vloeren en wanden concept ontwikkeld en dit nu aan het uitrollen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden