The Bamboovement amenity kit 

Hotelkamers liggen vol met plastic. Wij willen ons inzetten voor een geheel plastic-vrije & duurzame amenity kit voor hotels.

Als je ooit in een hotel hebt geslapen, kan je je vast vinden in het volgende verhaal. De hotelkamer die je hebt geboekt is prachtig, je bent blij en alles ziet er mooi uit. Je loopt de badkamer binnen, de schoonheid straalt er vanaf en je wordt nog een stukje gelukkig dan je al was. Tot je naar de wastafel kijkt..

Die is bedekt met van die kleine lelijke plastic flesjes — voor je zeep, shampoo, conditioner, body gel, bad zout.. erger nog, er ligt een plastic tandenborstel naast die verpakt is in plastic, daarnaast ligt nog eens een plastic kam (uiteraard ook verpakt in plastic) en als je geluk hebt, hebben ze je geen plastic wattenstaafjes gegeven. Je vraagt je af hoe ze in deze tijd, waar alle effecten van plasticconsumptie zo overduidelijk zijn, nog steeds geen veranderingen hebben gemaakt wat betreft hun plastic verbruik. 

⁠De vakantie, en het hotel, waar je al maanden naar hebt uitgekeken valt uit elkaar. Als ze nu een duurzame amenity set in hun hotel hadden was alles nog zo mooi als daarvoor.. ⁠Gelukkig hoeft dit niet meer te gebeuren!

Met The Bamboovement zetten wij ons in om diverse soorten plastic producten te vervangen. Daarom zijn we op dit moment bezig met het ontwikkelingen van een set die bestaat uit de volgende producten: biologische shampoo, zeep, conditioner, bamboe tandenborstel, kam, wattenstaafjes en tandpasta tabletten.

De bamboeproducten worden geproduceerd in China. Deze worden geproduceerd door producenten waar we een goede samenwerking mee hebben opgebouwd. China heeft het ideale klimaat voor bamboe, het groeit er ontzettend hard (het kan tot bijna één meter per dag groeien), het slaat veel CO2 op en heeft daarnaast geen pesticiden nodig. We werken samen met producenten die hun eigen bamboebossen hebben en die voorzien zijn van FSC-certificeringen, dit staat garant voor duurzaam bosbeheer. Daarnaast hebben onze producenten diverse certificaten zoals SGS waarbij externe inspecties de veiligheid en gezondheid van de productielijn controleren.  

De shampoo, zeep en conditioners worden in Finland handgemaakt. Met zorg voor de natuur worden de ingrediënten geselecteerd, vrij van conserveringsmiddelen en chemicaliën. De producten bestaan uit biologische ingrediënten die goed zijn voor de huid, 100% dierproefvrij en absoluut veilig voor de natuur. 

De tandpasta tabletten worden geproduceerd in Duitsland door een bedrijf waar we een samenwerking mee hebben opgebouwd. De tabletten zijn voorzien van alle nodige cosmetica-certificeringen en bevatten natuurlijke ingrediënten. 

Het samenstellen van de sets doen we met zorg hier in Amsterdam. Uiteraard worden alle producten plastic-vrij verpakt. 

⁠⁠*Er zijn geen exacte gegevens beschikbaar over de hoeveelheid plastic die hotels produceren. Ik ben van plan om hier verder onderzoek naar te laten doen om de impact van hotels duidelijk in kaart te kunnen brengen. ⁠⁠

Profile picture for user info_93661
Joshua
Auteur
Vrijwel iedereen is tegenwoordig op de hoogte van de effecten die plastic met zich meebrengt. Zelf ben ik al een ruime tijd bezig met het vergroten van mijn eigen bewustzijn als het gaat om wat ik consumeer, waar het vandaan komt en hoe het verpakt is.

Mijn naam is Joshua en ik realiseerde me dat mijn eigen bewustzijn omtrent consumeren flink is toegenomen, misschien net als jij heb ik echter het gevoel dat ik dit bij (grote) bedrijven niet vaak terug zie. Om die reden heb ik, na het behalen van mijn bachelor, The Bamboovement opgericht. Een bedrijf dat zich inzet om plastic producten te vervangen binnen organisaties. Dit doe ik door duurzame (bamboe) alternatieven aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan bamboe rietjes in barretjes of service producten bij hotels.

Met The Bamboovement zetten we ons in voor een plasticvrije wereld, schonere oceanen en een duurzame levensstijl.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden