Terra Nova Minimaatschappij 

Hoe ziet de ideale wereld eruit, als je alles mag bepalen?

Met wie deel je je vis? Verdient de dokter meer dan de vuilnisman? Heb je meer rechten dan de nieuwelingen die net zijn aangekomen? 

Met Terra Nova Minimaatschappij bouw je de wereld waar je zelf in zou willen wonen. Met dit burgerschapsspel staat jouw team aan het roer van een nieuwe samenleving, terwijl een verhaallijn je moreel kompas op de proef stelt. Het houten spelmateriaal maakt maatschappelijke vraagstukken concreet en bespreekbaar. Zo kan iedereen meedenken, meepraten en meedoen. Hoe ziet jouw wereld eruit?

Update volgt binnenkort!

 

Duurzaam samenleven vereist het bevragen van de status quo en het samen bedenken van alternatieven. Terra Nova Minimaatschappij daagt teams dan ook uit om schijnbaar ‘normale’ of ‘logische’ systemen telkens opnieuw kritisch af te wegen. Van solidariteit tot duurzaamheid en van ongelijkheid tot macht, dit dialoogspel maakt grote thema's klein en behapbaar.

Profile picture for user LisaHu
Lisa
Auteur
Als social designer combineert Lisa Hu een makersmentaliteit met sociologische inzichten. Ze richtte ‘Stichting Terra Nova voor Democratisch Design’ op en helpt vanuit daar o.a. scholen en overheden verder met burgerschap. Bijvoorbeeld met het dialoogspel Terra Nova Minimaatschappij, dat Lisa ontwikkelde met kinderen en leraren, om grote maatschappelijke vraagstukken klein en tastbaar te maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden