Teddy 

Abonnement op babyproducten. Volledige ontzorging voor ouders en duurzaam alternatief.

Teddy is het duurzame alternatief voor babyproducten. Voor een vast bedrag per maand ontvang je alles wat je nodig hebt: kinderwagen, co-sleeper, draagzaak, en nog veel meer. Na gebruik halen we de spullen kosteloos weer op, reinigen ze grondig en dan gaan ze naar de volgende familie. Zo worden de producten veel vaker gebruikt en reduceren we met z'n allen de consumptie en de impact. 

Duurzaamheid & Circulariteit

Teddy's visie is om alle producenten van babyproducten de kans te geven hun producten 'as-a-service' aan te bieden. Door samen te werken met Teddy kunnen producenten bijdragen aan een circulaire economie. De producenten ontvangen een percentage van de verhuur, en als de producten aan het einde van hun lifetime zijn dan worden deze geretourneerd aan de productenten om te recyclen. Dit is een goede incentive voor producenten om duurzame, modulaire producten te (gaan) ontwikkelen. Namelijk hoe langer een product mee gaat, hoe meer ze er aan verdienen. We beseffen ons echter dat dit op dit moment nog niet haalbaar is, zeker niet met alle producenten. Hoe groter Teddy echter wordt, hoe meer het besef bij producenten zal komen dat dit circulaire model de toekomst is. 

Producten

We denken de grootst mogelijke impact te hebben door producten van alle grote merken aan te bieden. Hierbij maken we een bewuste keuze niet de producten individueel op duurzaamheid te toetsen (uiteraard wel op veiligheid). De duurzaamheid zoeken we juist in het product zo vaak mogelijk hergebruiken. We volgen de trends en willen samenwerken met de merken en producten die het beste verkopen, omdat we overtuigd zijn op deze manier meer mensen te kunnen bereiken dan een samenwerking met enkel duurzame merken. In lijn met onze visie, echter, willen we het gesprek aangaan met alle merken over duurzaamheid, en ze aansporen modulair en duurzaam te designen en produceren. 

Autozitje

Het autozitje is voor veel ouders een gevoelig product. Producenten maken maar wat graag bekend dat bij de minste of geringste aanrijding een autozitje niet meer veilig is. Er zijn meerdere experts die dit in twijfel trekken, maar het komt producenten natuurlijk wel goed uit. Het is voor een producent geen enkele moeite om een schokmeter in te bouwen in hun autozitje (vergelijkbaar met waterschade stikker in je telefoon). Dit doen ze helaas niet omdat het goede business is als iedereen elke keer nieuw zitje koopt. Wij vinden dit niet duurzaam en zijn druk bezig te testen of we zelf schokmeters kunnen toevoegen aan autozitjes. Zo weet je als tweede eigenaar altijd als een zitje een harde schok heeft ervaren. Handig en duurzaam! Tot we dit opgelost hebben zijn autozitjes helaas niet verkrijgbaar via Teddy. 

Teddy is een zelfstandige onderneming.

Profile picture for user business_93738
Sebastiaan
Auteur
Ondernemer met een sociale missie. Na mijn eerste bedrijf Book a Bar nu overtuigd van sociaal ondernemen. People & Planet before profit. Met Teddy (http://teddy.lease) reduceren we consumptie en streven we naar een circulair model, waarbij alle producten weer terug komen bij de fabrikanten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social