TEAmwork Tea 

Het eerlijke thee abonnement

TEAmwork Tea = het eerlijke thee abonnement. We zijn de Tony Chocolonely van thee: we brengen kwaliteitsthee direct van de plantage naar de brievenbus van onze abonnee’s (short chain) en geven onze vrouwelijke theepluksters in Sri Lanka een eerlijk salaris. Al onze thee is handgeplukt, biologisch, fairtrade, in plastic-vrije theezakjes en we doneren een deel van elke order aan de Nona foundation. Deze stichting zet zich in om kansarme meisjes en jonge vrouwen in Sri Lanka die slachtoffer zijn van seksueel geweld een kansrijk leven te geven.

Ons thee abonnement is extreem flexibel - wij vinden dat het zo hoort. Je kunt zelf vaste theesmaken kiezen of gaan voor een verrassingsbox. Ook kun je altijd per smaak kiezen voor losse thee of voor 100% plastic-vrije soilon piramidezakjes. Het abonnement is altijd met één muisklik vanuit je account te pauzeren, je kunt een box overslaan of de bezorgfrequentie aanpassen. Kortom, volledige vrijheid!

Wij houden onze productieketen zo kort mogelijk. Zo verdienen de producenten in Sri Lanka vooral aan de thee, in plaats van winkelketens in Nederland. Bovendien hebben we door de korte lijntjes met Sri Lanka meer controle over de kwaliteit: bij ons vind je geen machinaal geoogste thee die de theeplant beschadigt en vooral takjes in plaats van thee oplevert. Het verschil, dat proef je.

Theeplukken is een vrouwenbaan in Sri Lanka. Als female founded start-up (going scale-up) stelt TEAmwork vrouwen in Sri Lanka in staat zelf een fonds te beheren met hun Fairtrade premie. Female empowerment - dat vinden wij niet meer dan logisch.

Profile picture for user Claartje_89445
Claartje
Auteur
Founder TEAmwork Tea. Wereldverbeteraar.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden