't Eemgoed - het 1e dorpslandgoed in Nederland  

Leven in verbinding met de aarde en elkaar - voor mensen die het heerlijk en logisch vinden om betrokken te zijn bij hun leefomgeving

Woningen waar het landschap over doorloopt

Je woont op ‘n dorpslandgoed…

Je leefomgeving bestaat uit (moes)tuinen, fruitgaarden, natuur, speel- en dierenweiden. Je buren zijn jong én oud: gezinnen, stellen, singles. Mensen zoals jij die het heerlijk en logisch vinden om betrokken te zijn bij hun leefomgeving.

Je woning staat in een ecobuurtschap. Vanaf €274.560 – €622.500 (VON) ben je mede landgoedeigenaar en heb je het volledige gebruik van alle gedeelde voorzieningen voor privé én werk.

Het eerste dorpslandgoed komt in Oosterwold (Flevoland) en omvat zo'n 7 hectare omvang en 84 huishoudens.

De tijdlijn

In 2021 kun je er wonen! Da kun je doen door eerst een optie te nemen, dan ontmoet je je toekomstige buren tijdens de MeetUp op locatie. Waneer je een optie neemt, word je betrokken bij het ontwerp van de definitieve plannen en je ontmoet de initiatiefnemers en de architecten. 

Je woning ís het landschap

Je hebt een unieke woning, waarover het landschap doorloopt. Geen sedumdak maar echt landschap met bijvoorbeeld fruitstruiken en grazende geiten of schapen. De woningen zijn licht, comfortabel, energieneutraal en levensloop bestendig. Door de positie van de woningen kijk je niet bij elkaar naar binnen maar tegen de groene rug van de woningen van je buren. Daartussen ligt een stuk landgoed dat wordt ingericht voor stadslandbouw. Je kunt dus uitkijken of een fruitgaard met schapen, een moestuin of bijvoorbeeld een wei voor paarden. 

Compact wonen in een grootse omgeving

De meest compacte woning is 60m2, we noemen hem de S. Groter kan natuurlijk ook, tot en met de XL. Compact wonen is een logische stap vinden wij, in deze tijd waarin gebruik belangrijker wordt dan bezit. Want er is meer... Je hebt namelijk toegang tot gedeelde voorzieningen. Zoals flexibele werkplekken voor ambacht, kennis, en kunst, logeerfaciliteiten, doe-het-zelf horeca en natuurlijk schuren en stallen voor het landgoedleven.

Verbonden in een rijk sociaal netwerk

Je bent mede landgoedeigenaar van jouw dorpslandgoed. Dus je doet mee op ‘n manier die bij jou past.

Iets voor jou?

Binnen twaalf dagen na de lancering waren er ruim voldoende opties genomen. Dat betekend dat het project er komt! Er zijn nog een aantal opties beschikbaar dus... Je kunt nog instappen! Of het doorvertellen. Aan gezinnen, medioren en senioren. Zodat er een levendige gemeenschap ontstaat. Ben jij zo'n pionier?

Profile picture for user Solange
Solange
Auteur
Vanuit ons bedrijf 2OPEN realiseren we het woonconcept 't dorpslandgoed - leven in verbinding. Ontstaan vanuit het verlangen om zelf zo te leven.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social