SWMMR 

SWMMR maakt leren zwemmen en verbeteren van de zwemslag mogelijk voor iedereen. Ookal heb je een lichamelijke of geestelijke beperking.

SWMMR is de zweminnovatie van 2018, met SWMMR wordt het mogelijk voor iedereen om te leren zwemmen. De SWMMR is een fysiek product dat iedereen helpt bij het goed begrijpen en/of verbeteren van de belangrijkste zwemslagen: Schoolslag en enkelvoudige rugslag. De twee enkelbandjes (met magneetje erin) zorgen voor een directe feedback per slag die iemand maakt. Waardoor het per slag de perfecte zwemslag maakt.

De techniek achter SWMMR is Europees gepattenteerd en een wereldwijde aanvraag loopt op het moment.  ​ 

Productie wordt momenteel in Nederland gedaan, door een naaiattelier gespecialiseerd in de verwerking van duurzaam PVC en Geopreen producten. Doordat het in Nederland gemaakt wordt, hebben wij hoge kwaliteitseisen waardoor de SWMMR's lang mee gaan. 

Het product is uitgebereid getest met de verschillende doelgroepen:

Te beginnen met een kwetsbare doelgroep. Namelijk de mensen met een beperking (lichamelijk en/of geestelijk). Sommige hebben moeite met het goed begrijpen van de zwemslagen of hebben geen goede controle over hun bewegingen. Door te werken met SWMMR krijgen ze een bepaalde rust in hun beweging waardoor ze per slag die ze maken door krijgen wat ze moeten doen. Door een bepaald ritme aan te houden krijgen ze vastigheid in de slag waardoor ze het gemakkelijker leren. Dit hebben wij getest met bepaalde toonaangevende bedrijven in Nederland. 

SWMMR is goed toepasbaar tijdens de zwemles. Door dat kinderen vaak een korte concentratieboog hebben en de zwemslagen lastig zijn duurt het vaak lang voordat het het de zwemslag eigen maakt. Door SWMMR krijgen ze stabiliteit, ritme en feedback waardoor ze de slagen eerder door hebben en daardoor ook meer plezier hebben tijdens de zwemles. Dit bevorderd de doorstroom naar meer mensen die zwemmen als sport kiezen (vaak is dit op die leeftijd voetbal of hockey).

Wereldwijd staat verdrinking op de nummer drie doodsoorzaken in de wereld (volgende de World Health Organization). Met SWMMR willen wij hier een verschil in maken. Binnen vijf jaar willen wij de verdrinkingsdood uit de top 5 halen. Door de simpliciteit van SWMMR is te implementeren in een groot gedeelte van de wereld. Hierdoor is het goed schaalbaar wanneer we hier toe in staat zijn. 

Profile picture for user Emiel_89292
Emiel
Auteur
Op mijn 14e ben ik al in contact gekomen met ondernemerschap waarbij ik via Alibaba autosleutel aanstekers en mutsen inkocht en deze via mijn eigen website en via marktplaats weer met winst verkocht. Onwijs leuk om in mijn vrij tijd dit te doen en dit heeft zelfs gezorgd dat ik geen bijbaantje nodig had. Wat natuurlijk grappig is van je 14-16e.

Ik ben Emiel van Dijk, 22 jaar. Geboren in Badhoevedorp en nu woonachtig in Amsterdam. Net voor de zomer afgestudeerd aan de Team Academy in Amsterdam. Dit is een HBO ondernemersopleiding gericht op je eigen bedrijf starten. Aan de hand van je eigen bedrijf leer je ondernemerschap in de praktijk. Alle skils komen aanbod die je nodig hebt tot het opzetten van je eigen bedrijf.Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social