Sustainer 

Digitaal fundament voor circulaire woningbouw
Xylino - Appartementengebouw in ontwikkeling met .home te Almere

Sustainer.home is een bouwsysteem voor modulaire woningbouw in hout. Met ongekende ontwerpflexibiliteit, optimale digitale ketenintegratie en geavanceerde 3D modellen. Zo helpen we ontwikkelaars, aannemers, architecten en producenten te versnellen in de transitie naar schaalbaar en betaalbaar duurzaam bouwen.

 

Sustainer.home is een digitaal bouwsysteem. We leveren zelf geen onderdelen of modules, maar een set aan extreem gedetailleerde 3D modellen. Deze verzorgen de naadloze integratie van ontwerp naar realisatie.

Het systeem is ontwikkeld en getest op alle belangrijke technische aspecten, zoals akoestiek, stabiliteit en brandveiligheid. Hierdoor kunnen alle woningtypen veilig en comfortabel gerealiseerd worden.

Onze uitgebreide software en groeiende reeks van bewezen detailleringen geven onze makers zekerheid en controle over de complexiteit die bij gevarieerde houten gebouwen komt kijken. Met meer ruimte voor maatwerk, meer controle in de productie en een excellente circulaire prestatie.

Vanuit onze 3D modellen kun je direct de productie aansturen, waardoor je als maker eenvoudig kunt beginnen met industriële productie van circulaire houten woningen.

 

Inmiddels staan er al meer dan 100 Sustainers in Nederland in meer dan 30 verschillende gemeenten. We realiseerden appartementen, rijwoningen en villa’s, voor projectontwikkelaars, corporaties en particulieren.

Dankzij onze groeiende database met geometrische elementen is Sustainer.home geschikt voor steeds meer ontwikkelingen, zowel greenfields als binnenstedelijk, grondgebonden of gestapeld. Daarbij voegen we doorlopend nieuwe functies toe om het ontwerp- en productieproces verder te optimaliseren.

Door verstedelijking, stijgende levensstandaarden en de komst van twee miljard nieuwe aardbewoners bouwen we de komende 40 jaar meer dan 230 miljard vierkante meter aan nieuwbouw, gelijk aan wekelijks de stad Parijs

De bouwsector is één van de grootste industrieën ter wereld qua personeel, omzet en impact, maar geen koploper op het gebied van disruptie of innovatiesnelheid. Om deze mondiale bouwcrisis het hoofd te bieden moet er een dramatische transformatie plaatsvinden naar een digitale, industriele en duurzame werkwijze.

Sustainer bestaat om deze transformatie te versnellen door een digitale integratie van de bouwketen rondom een gestandaardiseerd, industrieel bouwsysteem. Voor een duurzamere en mooiere leefomgeving – en snel een beetje.

3 transities in de bouw

Drie belangrijke transities in de bouw gaan hand in hand: biobased bouwen, industrialisering en digitalisering. Zo laat hout zich goed machinaal bewerken in de fabriek, mits de digitale modellen kloppen. Daarom kiezen we met Sustainer.home voor een geïntegreerd woningbouwsysteem waar deze transities in één oplossing naadloos samenkomen en elkaar versterken.

 

Biobased

.home is een modulair houtbouwsysteem, waarin alle beton, staal en gips wordt vervangen door hoogwaardige, robotisch gefreesde houten elementen. Hiermee kunnen we per hectare bos het meeste beton vervangen, tegen de laagste kosten en met volledige grip op de kwaliteit. Én: een besparing van zo'n 70 ton CO2 per woning.

 

Prefab

In het systeem worden gebouwen opgebouwd uit 3D modules, die geassembleerd worden op een efficiënte productielijn. Dankzij onze parametrische ontwerpsoftware standaardiseren we in het proces, niet in het product. Zo zijn de modules leverbaar in meer dan honderd verschillende afmetingen, uniek per project, en volledig afgewerkt, inclusief installaties, sanitair en keuken. Dankzij een razendsnelle plaatsing brengen we werk op locatie terug van maanden naar dagen.

 

Digitaal

.home is een digitaal systeem. Dankzij onze enorme en groeiende database van bewezen standaarddetailleringen, kunnen we snel en betaalbaar een Digital Twin (maturity level 2-4) leveren, per project, per module, of zelfs per station. Met deze enkelvoudige bron van waarheid kunnen makers hun productie verregaand integreren en automatiseren. Zo elimineren we onnodige handelingen en fouten uit het proces, zonder maatwerk of controle op te geven.

Profile picture for user stephanie_56646
Gert
Auteur
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2015

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden