Sustainable Travels 

Sustainable Travels maakt het mogelijk dat reizigers een fractie van hun vliegkilometers kunnen doneren aan onderzoek naar duurzaam reizen.

Vliegen moet duurzamer!

Met het verduurzamen van vliegreizen, is nog een wereld te winnen voor morgen. De sector groeit als kool, maar staat tegelijkertijd nog in de kinderschoenen als het gaat om duurzaamheid.

Sustainable Travels maakt het mogelijk dat reizigers hun vliegkilometers kunnen omzetten in een donatie aan wetenschappelijk onderzoek naar duurzaam reizen. Zo breng je nieuwe technologieën om reizen te verduurzamen dichterbij met elke kilometer die je aflegt. En zo kan die vliegsector eindelijk volwassen worden!

Hoe werkt het?

Sustainable Travels is een ANBI Stichting die samenwerkt met onderzoeksgroepen die wetenschappelijk onderzoek doen naar het verduurzamen van vliegen. Meer gebruik van biobrandstoffen, minder kerosine, minder CO2. De knapste koppen van ons land (en hopelijk snel van Europa!) zetten we aan het werk om duurzaam vliegen te realiseren.

Reizigers kunnen op de website van Sustainable Travels de CO2-uitstoot van hun vlucht berekenen. Middels een rekenmethode wordt dit omgezet in een suggestie voor een donatie aan Sustainable Travels. Omdat Sustainable Travels direct met onderzoeksgroepen samenwerkt, blijft er geen geld 'hangen' en gaat de donatie linea recta naar de onderzoekers.

Zo brengen reizigers nieuwe technologieën om vliegen te verduurzamen dichterbij met elke kilometer die ze afleggen!

Uiteindelijk wil Sustainable Travels samenwerken met boekingssites, om middels een plug in een grote doelgroep reizigers te bereiken die gezamenlijk de onderzoekers aan het werk zetten.

Omdat Sustainable Travels een ANBI is, zijn donaties belastingaftrekbaar.

Profile picture for user olgaelleswessels_89257
Olga
Auteur
Ik ben Olga Wessels, 27 jaar. Ik woon sinds 2014 in Brussel, omdat ik de wereld wil verbeteren op Europese schaal!

Voor mijn werk reis ik Europa door, zoveel mogelijk met trein, maar ook veel met vliegtuig. Daar voel ik me niet oké bij. Je kan natuurlijk je CO2 laten compenseren, maar vliegen is en blijft vervuilend. Hoeveel bomen je ook plant. Hoe duurzaam ik mijn leven ook inricht, mijn ecologische voetafdruk is veel te groot door die vliegreizen.

Voor mijn werk, werk ik ook veel samen met wetenschappelijk onderzoekers. En ik geloof dat dáár de kans ligt om de wereld te verbeteren. Zij werken immers aan de technologieën van de toekomst. Ooit zal vliegen vast duurzaam zijn, we weten nu alleen nog niet hoe we dat moeten doen.

Daarom wil ik fondsen werven en het wetenschappelijk onderzoek katalyseren, zodat toekomstige technologieën sneller in gebruik genomen kunnen worden.

Het lijkt mij ideaal om Europa door te reizen, en tegelijkertijd onderzoekers aan het werk te zetten om de wereld te redden. Zo stap ik niet meer met een schuldgevoel het vliegtuig in. En ik ben ervan overtuigd vele met mij. Daarom geloof ik zo in Sustainable Travels.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social