SUPERNOVA Sportswear 

SUPERNOVA Sportswear ontwikkelt duurzame sportkleding met toffe designs voor actieve, bewuste atleten.

Vanuit onze gezamenlijke passie voor beachvolleybal en duurzaamheid werd het idee voor eigen duurzame sportkleding voor explosieve sporten geboren. Het huidige aanbod duurzame sportkleding is voornamelijk gericht op yoga en outdoor sporten. Wij willen een alternatief bieden voor meer high-impact sporten waarbij ook meer nadruk ligt op de technische eigenschappen van de kleding én op het competitieve element.

Duurzaamheid is voor ons ecologisch, maar ook technisch en sociaal. We moeten duurzaam omgaan met onze resources, zowel met betrekking tot grondstoffen als mensen en voor een prijs die fair is. Over de hele keten kiezen wij voor oplossingen die duurzaam zijn zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Een belangrijk aspect hierbij is transparantie, herleidbaarheid en ook logistiek, dus zo lokaal mogelijk produceren.

Duurzame sportkleding is nu nog niet de standaard, maar wordt dat hopelijk wel. SUPERNOVA laat zien dat het anders kan. Dat is makkelijker te doen op kleine schaal en daardoor kan SUPERNOVA als pionier en inspirator bijdragen aan een duurzamere levensstijl. Onze droom: een volledig duurzame sportkledinglijn met kleurrijke designs voor actieve, bewuste atleten.

Duurzame impact maken wij door de keuzes die we maken in de keten en door een bredere doelgroep aan te spreken door geen concessies te doen op de kwaliteit en uitstraling van onze producten. De keuzes zijn onder andere:

- efficiënt patroon snijden tegen restafval en duurzame stofkeuzes zoals gerecyclede stoffen en/of natuurlijke vezels (zoals GOTS certified organic katoen, gerecycled PET, Tencel, gerecycled polyester, Econyl)  

- ontwerpen en materialen die lang meegaan, tegen de wegwerpcultuur. Modulair opgebouwde collectie, gebaseerd op vervanging of aanvulling.

- goede werkomstandigheden bij de productie (bv. Amfori / BSCI certificering). We werken met een Rotterdams atelier met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een gedeelte van onze winst investeren we in opleiding en groei van de ateliers. Je koopt niet gewoon een legging: je investeert ook in de toekomst van de makers ervan.

- logistiek: duurzame verpakkingsmaterialen en transport (fietskoerier)

Uiteindelijk willen we circulair zijn. We willen samenwerken met andere pioniers en we investeren vanuit onze onderneming in innovatie.

Profile picture for user Supernova Sportswear
Marieke
Auteur
Vanuit onze gezamenlijke passie voor beachvolleybal en duurzaamheid, werd het idee voor eigen duurzame sportkleding voor explosieve sporten geboren. Duurzaamheid is voor ons ecologisch, maar ook technisch en sociaal. Over de hele keten maken wij onze duurzame keuzes transparant. Onze droom: een volledig duurzame sportkledinglijn met kleurrijke designs voor actieve, bewuste atleten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden