SUNT | The Banana Factory  

Dit is niks voor jou! Ten minste, als je nog steeds denkt dat voedselverspilling tegengaan voor mensen met geitenwollen sokken is.

Bananen redden van de prullenbak; we zien er wel brood in!

SUNT | The Banana Factory zet zich voor 100% in om de huidige voedingsindustrie uit te dagen en positief te veranderen en dat doen we met het meest verspilde en meest iconische stuk fruit; de banaan. Enerzijds maken we impact door anders afgewezen bananen te verwerken tot lekkere en innovatieve voedingsproducten die het bakkerijschap innoveren. Anderzijds openen wij 's werelds eerste bananenfabriek waar we de miljoenen afgekeurde bananen in Europese havens verwerken tot hoogwaardige 'no-waste' bananenpuree voor niet alleen onze, maar ook andermans producten. Door afgekeurde bananen in de havens om te zetten tot hoogwaardige grondstof, voorkomen we niet alleen een enorme hoeveelheid verspilling en bijbehorende CO2 uitstoot, maar bieden we importeurs ook een kostenbesparing die zij terugdringen tot het begin van de keten. Onze eerste productielijn is gericht op bananenimporteurs, maar later in ons proces zullen we ook gaan werken met waste van o.a. retailers om verspilling op alle vlakken binnen de keten terug te dringen. We beginnen met de vrucht, maar uiteindelijk gaan we zelfs de schil terug de voedingsketen in brengen. 

Onze producten 

SUNT stopt jouw favoriete ontbijt of snack in een gezonder én duurzamer jasje. Dat maakt iedere hap die jij neemt dus eigenlijk een stem voor een verspillingsvrije voedingsindustrie mét een positieve impact op het klimaat. En daar heb je dus helemaal geen geitenwillensokken voor nodig. Naast ons iconische bananenbrood lanceren we dit jaar een gloednieuw product waarmee we het bakkerijschap nog meer future-proof maken. Al onze recepten zijn zonder geraffineerde suiker, boter of olie & lactose- (en meestal gluten-) vrij. Zo wordt je steentje bijdragen een kleine moeite met een grote impact!

Profile picture for user info_93095
Laura
Auteur
Ik ben Laura Hoogland, oprichter van SUNT. Geen typische ondernemer, wel een ondernemend type. Daarom besloot ik mijn succesvolle baan in te ruilen voor een leven als ondernemer.

Al toen ik jong was had ik creatieve ideeën om een extra zakcentje te verdienen. Later werden mijn ideeën groter en uitdagender. Maar de stap zetten om te ondernemen was nog te groot. Ik was er nog niet klaar voor. En wat was ik gefrustreerd als ik dan ruim een jaar of twee later een van mijn ideeën ineens werkelijkheid zag worden. Jaloers was ik op de mensen die wèl die stap durfde te zetten. Gelukkig hebben de jaren daarna mij steeds meer in de goede richting geduwd. Gevoelsmatig heb ik alles geleerd om mijn masterpiece waar te kunnen maken. Ik ben er echt klaar voor, ik voel dat de markt er klaar voor is en minstens zo belangrijk; ik weet precies hoe ik van SUNT een overweldigend succes kan maken. Bananen redden van de prullenbak; ik zie er wel brood in!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden