SunMotion: Architecture + Solar Energy 

Design Solar Carport

Naast de lopende architectuur projecten, ontwikkelt SunMotion op het moment een nieuw type carport waarin zonnecellen op een esthetische wijze worden geïntegreerd. In de huidige praktijk is het zo dat solar carports opgebouwd zijn uit standaard zonnepanelen. Doordat deze panelen erg zwaar zijn, wordt er een grove, sterke onderconstructie toegepast met funderingspalen. Deze onderconstructie kost meer dan de zonnepanelen zelf, erg inefficiënt.

SunMotion heeft hier een oplossing voor bedacht. Door gebruik te maken van lichtgewicht, flexibele zonnecellen kan een veel lichtere onderconstructie toegepast worden, waardoor er een slank en elegant ontwerp ontstaat. Men kan de design overkapping gebruiken als carport, maar ook als fietsenstalling of terras-overkapping. 

Om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken, is er de mogelijkheid om de solar carport stekkerklaar te leveren. Dit betekent dat men de zonnepanelen zelf kan aansluiten zonder hulp van een installateur – je steekt simpelweg de stekker in het stopcontact – en bij een verhuizing neem je de solar overkapping zo weer mee. Door zonnepanelen mooier én het installeren makkelijker te maken, wordt zonne-energie toegankelijker voor de consument, wat bijdraagt aan het draagvlak voor de transitie naar duurzame energie. 

Op het moment zijn we bezig met het opstarten van de productielijn, wilt u meer informatie over dit product, neem dan vrijblijvend contact met ons op. ​

www.sunmotion.nl

Profile picture for user f.sanders_84607
Frédérique
Auteur
SunMotion is een jong ingenieursbureau dat zich focust op het integreren van zonne-energie in architectuur en is ontstaan uit een afstudeeronderzoek aan de TU Delft. De afgelopen jaren lag de focus van de zonne-energie industrie vooral op het efficiënter maken van zonnepanelen, de komende jaren zal het steeds meer gaan over wat je met zonnecellen kunt doen.

Onze missie is om mensen in te laten zien dat zonnepanelen veel meer esthetische kwaliteiten kunnen hebben en meer functies dienen dan alleen het opwekken van energie. Zo integreren wij bijvoorbeeld zonnecellen in zonnewering, zodat op hetzelfde moment zonlicht wordt geweerd als energie wordt opgewekt.

Door zonnepanelen op een juiste manier te integreren in de architectuur, wordt zonne-energie beter geaccepteerd door de mensen; wat uiteindelijk bijdraagt aan het versnellen van de energie transitie. Naast deze focus op innovatie, is SunMotion ervan overtuigd dat duurzaamheid gelijk staat aan het ontwerpen van ingetogen en bedachtzame gebouwen die lang meegaan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website