SunMotion: Architecture + Solar Energy 

Lichtgewicht Solar Carport

Naast de lopende architectuur projecten, ontwikkelt SunMotion op het moment een nieuw type carport waarin zonnecellen op een esthetische wijze worden geïntegreerd. In de huidige praktijk is het zo dat solar carports opgebouwd zijn uit standaard zonnepanelen. Doordat deze panelen erg zwaar zijn, wordt er een grove, sterke onderconstructie toegepast met funderingspalen. Deze onderconstructie kost meer dan de zonnepanelen zelf, erg inefficiënt.

SunMotion heeft hier een oplossing voor bedacht. Door gebruik te maken van lichtgewicht, flexibele zonnecellen kan een veel lichtere onderconstructie gebruikt worden. Hierdoor ontstaat er een slank en elegant ontwerp. Men kan de design overkapping gebruiken als carport, maar ook als fietsenstalling of terrasoverkapping. Door zonnepanelen mooier én het installeren makkelijker te maken, wordt zonne-energie toegankelijker voor de consument, wat bijdraagt aan het draagvlak voor de transitie naar duurzame energie. 

Op het moment zijn we bezig met het opstarten van de productielijn, wilt u meer informatie over dit product, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij produceren de solar overkapping op maat naar uw specifieke wensen.

www.sunmotion.nl

SunMotion is een jong architectenbureau dat zich naast de lopende architectuur projecten, focust op het integreren van zonne-energie en is ontstaan uit een afstudeeronderzoek aan de TU Delft. De afgelopen jaren lag de focus van de zonne-energie industrie vooral op het efficiënter maken van zonnepanelen, de komende jaren zal het steeds meer gaan over wat je met zonnecellen kunt doen. 

​Door zonnepanelen op een juiste manier te integreren in de architectuur, wordt zonne-energie beter geaccepteerd door de maatschappij; wat uiteindelijk bijdraagt aan het versnellen van de energie transitie. Naast deze focus op innovatie, is SunMotion ervan overtuigd dat duurzaamheid gelijk staat aan het ontwerpen van ingetogen en bedachtzame gebouwen die lang meegaan. 

​Bij de start van een project, maken we altijd eerst een uitgebreide analyse van de omgeving en zijn we op zoek naar de vraag achter de vraag. Door goed te luisteren, observeren en analyseren kunnen we de onderzoeksvraag formuleren en volgt het ontwerp als logische oplossing voor het stedenbouwkundige of architectonische probleem.

Profile picture for user f.sanders_84607
Frédérique
Auteur
SunMotion is een jong ingenieursbureau dat zich focust op het integreren van zonne-energie in architectuur en is ontstaan uit een afstudeeronderzoek aan de TU Delft. De afgelopen jaren lag de focus van de zonne-energie industrie vooral op het efficiënter maken van zonnepanelen, de komende jaren zal het steeds meer gaan over wat je met zonnecellen kunt doen.

Onze missie is om mensen in te laten zien dat zonnepanelen veel meer esthetische kwaliteiten kunnen hebben en meer functies dienen dan alleen het opwekken van energie. Zo integreren wij bijvoorbeeld zonnecellen in zonnewering, zodat op hetzelfde moment zonlicht wordt geweerd als energie wordt opgewekt.

Door zonnepanelen op een juiste manier te integreren in de architectuur, wordt zonne-energie beter geaccepteerd door de mensen; wat uiteindelijk bijdraagt aan het versnellen van de energie transitie. Naast deze focus op innovatie, is SunMotion ervan overtuigd dat duurzaamheid gelijk staat aan het ontwerpen van ingetogen en bedachtzame gebouwen die lang meegaan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden