studio JUX 

studio JUX is een duurzaam lifestyle merk met een eigen fabriek in Nepal

Studio JUX is een duurzaam lifestyle merk met eigen winkels voor mode, verzorgingsproducten en interieur items. Sinds 2008 zijn we hét alternatief voor de oprukkende fast-fashion in Nederland en Duitsland. Studio JUX staat voor Dutch design van kwalitatief duurzame en circulaire materialen uit eigen productie. JUX is het Duitse woord voor plezier. Voor ons mag mode plezierig zijn voor iedereen; voor jou en voor iedereen die betrokken is bij het maken van jouw producten.

Een groot deel van de kleding en interieur items worden met liefde gemaakt door studio Nepal, onze eigen fabriek in Nepal. Omdat we geloven in meer gelijkheid tussen man en vrouw, hebben wij er de laatste jaren voor gekozen om vooral kwetsbare jonge vrouwen aan te nemen, die hun bestaan willen verbeteren. We kiezen voor Nepal, niet vanwege de lage lonen, maar juist om goede werkgelegenheid te creëren en de leefomstandigheden van duizenden Nepalezen te verbeteren. We doen dat met respect voor de natuur. Een echt mooi product wordt op een mooie manier gemaakt! 

In Nepal zijn wij begonnen met het upcyclen van oude sari's. Het kledingstuk dat traditioneel door veel vrouwen daar gedragen word. Wij maken hiervan nieuwe jurken en blousen die wij via onze retail kanalen verkopen ook in Kathmandu zelf. Daarnaast werken wij in Nederland aan een circulaire collectie gemaakt uit Nederlands kleding afval. 

 

Profile picture for user Jitske Lundgren
Jitske
Auteur
co founder van studio JUX en studiojux.org
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2013

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden