strito studio 

Biobased studio's
Module S strito studio

Wat doet je onderneming?

Het woningtekort drijft de prijzen omhoog en de stikstofcrisis legt de bouw stil.

strito studio biedt 4 biobased studio’s die gezamenlijk een modulaire woning vormen volgens het meest recente bouwbesluit voor nieuwbouw.

Ideaal voor zowel tijdelijke als permanente woonlocaties.

Zijn 2 of 3 modules al genoeg? Ook dat kan. 

Welke impact maakt jouw onderneming?

Onze onderneming maakt hoofdzakelijk impact op 2 vlakken.

1. Sociaal-maatschappelijk - wonen

Er is een tekort van aan woningen. Dit zorgt voor alsmaar stijgende prijzen. Met name starters, of kleine, jonge gezinnen hebben hier last van.

Onze woningen worden grotendeels prefab gemaakt, kunnen aan de gezinssituatie worden aangepast en vallen in het lagere nieuwbouwsegment.

2. Klimaat en circulariteit

Natuurlijke bouwmaterialen vormen het antwoord op het CO2 vraagstuk in de bouw. Ze slaan grote hoeveelheden CO2 in zich op. Daardoor compenseren ze de productie van vele jaren vervuilende materialen, zoals beton en staal. Dit is hard nodig ter bescherming van onze planeet.

Daarnaast zijn natuurlijke materialen bij uitstek circulair. Dit geldt in zeer grote mate ook voor bamboe. Tijdens de levenscyclus van het product (+/- 25 jaar) is maar liefst 5x dezelfde hoeveelheid materiaal bijgegroeid.

 

Profile picture for user willemfokke
Willem
Auteur
strito studio is een initatief van strito development. Zij startte in 2020 als ontwikkelaar van gezonde en duurzaam gebouwde leefomgevingen.

Willem is de oprichter. Tijdens zijn tijd in Jakarta heeft hij ondervonden wat luchtvervuiling met je doet. De gevolgen zijn groot voor de gezondheid van mens, dier en planeet.

Verandering is nodig om al het moois wat de wereld heeft te behouden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden