strito studio 

Biobased studio's

Wat doet je onderneming?

strito studio biedt 4 kleine studio's aan die individueel kunnen dienen als werkruimte, gastenverblijf of hobbyruimte.

Elke studio heeft haar eigen onverwachtse hoeken en lijnen wat haar uniek maakt. Hiermee onderscheiden ze zich van vele andere vergelijkbare werken.

Ondanks dat unieke karakter zijn de studio's ook samen te voegen tot 1 geheel. In combinatie vormen de 4 studios een woning dat voldoet aan het meest recente bouwbesluit.

Uiteraard kan je ook ervoor kiezen om maar 2 of 3 studio's te combineren. Hierdoor zijn ze te gebruiken als vakantiehuisjes, tiny house, mantelzorgwoning en meer.

Het bijzondere aan de bouwwerken is dat ze gebouwd zijn met (experimentele) natuurlijke bouwmaterialen. Zoals hennepwol-isolatie, houtvezelisolatie, schapenwol, vlas, zeewier, kurk, en dus ook bamboe. Op het bamboe na komen alle materialen uit Europa.

Naast andere onbekende materialen is het gebruik van gelamineerde bamboebalken in de constructie het meest innovatief. Nog nooit eerder zijn zulke bamboebalken constructief gebruikt in een skelet voor woon- of werkruimten.

Welke impact maakt jouw onderneming?

Onze onderneming maakt impact op 3 hoofdvlakken.

1a. Sociaal-maatschappelijk - het "nieuwe" werken

Door Corona werken steeds meer mensen thuis. Niet iedereen heeft daarvoor een geschikte plek. Oplossingen kunnen zijn; verbouwen, verhuizen, of flex-werkplekken huren.

De studio's bieden het beste van zowel thuiswerken als werken op kantoor. Volle focus en productiviteit en geen langdurig woon-werkverkeer meer. Werkstudio's vervangen de lease-auto's.

1b. Sociaal-maatschappelijk - wonen

Er is een tekort van 1 miljoen woningen. Dit zorgt voor alsmaar stijgende prijzen. Met name 1 persoonshuishoudens of kleine, jonge gezinnen kunnen hier last van hebben.

Onze woningen worden grotendeels prefab gemaakt, kunnen aan de gezinssituatie worden aangepast en vallen in het lagere nieuwbouwsegment.

2. Klimaat en circulariteit

Natuurlijke bouwmaterialen vormen het antwoord op het CO2 vraagstuk in de bouw. Ze slaan grote hoeveelheden CO2 in zich op. Daardoor compenseren ze de productie van vele jaren vervuilende materialen, zoals beton en staal. Dit is hard nodig ter bescherming van onze planeet.

Daarnaast zijn natuurlijke materialen bij uitstek circulair. Dit geldt in zeer grote mate ook voor bamboe. Tijdens de levenscyclus van het product (+/- 25 jaar) is maar liefst 5x dezelfde hoeveelheid materiaal bijgegroeid.

 

Profile picture for user willemfokke
Willem
Auteur
strito studio is een initatief van strito development. Zij startte in 2020 als ontwikkelaar van gezonde en duurzaam gebouwde leefomgevingen.

Willem is de oprichter. Tijdens zijn tijd in Jakarta heeft hij ondervonden wat luchtvervuiling met je doet. De gevolgen zijn groot voor de gezondheid van mens, dier en planeet.

Verandering is nodig om al het moois wat de wereld heeft te behouden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 307 leden