Straw by Straw: #fckplasticstraws 

Rieten rietjes in de strijd tegen plastic rietjes.

Deze rietjes groeien in de natuur. Waarom uit plastic drinken als het natuurlijker kan?

WAT ONS MOTIVEERT

We zijn dit project gestart nadat een video van een schildpad, toegetakeld door een plastic rietje, viral ging op social media. Dagelijks worden er over de hele wereld honderden miljoenen rietjes gebruikt. In de VS alleen al is het aantal 500.000.000 rietjes per dag! Rietjes zijn dus een van de meest gebruikte plastic wegwerp artikelen, na gebruik in een drankje of een cocktail worden rietjes weggegooid. Veel van deze rietjes worden NIET gerecycleerd doordat ze zo klein en licht zijn. Vaak komen ze dan ook nog eens terecht op stranden en in onze zeeën. Nog erger is als een rietje gefragmenteerd wordt tot micro- of nano-plastic. Daar willen we wat aan doen.

Hoewel een rietje overbodig is blijkt dat veel mensen het toch blijven gebruiken. Bijvoorbeeld om tanden ermee te beschermen, om makkelijker te kunnen drinken uit lange glazen of om hygiënische redenen. Ook kinderen hebben vaak nog rietjes nodig om goed te kunnen drinken. Dus als we het niet kunnen opgeven, waarom dan niet een leuker alternatief bieden voor plastic?

BACK TO NATURE

Straw by straw levert een bijdrage aan de strijd tegen plastic in de oceaan door plastic rietjes te vervangen met rieten rietjes. Zo hopen wij het gebruik en de productie van nog meer plastic te voorkomen. Waarom plastic gebruiken als het ook natuurlijk kan?

IMPACT OP DE NATUUR

Bij de productie van 1000 kg polypropylene rietjes wordt 2000 kg CO2 uitgestoot en ongeveer 2000 kg olie gebruikt.

OVER ONZE RIETJES

Deze rietjes groeien in de natuur en zijn dus milieuvriendelijk. Ze zijn zacht maar stevig én zorgen ervoor dat elk drankje er een stuk luxer uitziet. Elke stap tegen de plastic soep telt. Daarom heten we straw by straw, want klein beginnen is beter dan niet beginnen! 

Profile picture for user ev_84844
Ev
Auteur
Ik start een strijd tegen plastic rietjes door deze te vervangen met 100% natuurlijk riet.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social