Stichting Babyspullen 

Stichting Babyspullen zamelt (gebruikte) babyspullen in en vult daarmee babystartpakketten voor ouders die onder de armoedegrens leven.

Stichting Babyspullen

…omdat elk kind recht heeft op een goede start.

Wie zijn we?

Stichting Babyspullen is een organisatie die zich inzet om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen. 1 op de 9 – en in grote steden soms zelfs 1 op de 4 – kinderen in Nederland groeit op in armoede. Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start!

Wat doen we?

Stichting Babyspullen zamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in. Wij hebben door heel Nederland inzamelpunten waar iedereen gebruikte en nieuwe babyspullen kan doneren. Een groot team van vrijwilligers sorteert deze spullen en controleert ze op kwaliteit. Dit gebeurt in ons sorteercentrum in Heerhugowaard. Vervolgens maken we er babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken wij via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Zij leven op of onder de armoedegrens en kunnen niet voorzien in de basisbehoeften van hun kindje.

Landelijk werken we met meer dan 800 organisaties samen, waaronder Voedselbanken, Jeugdzorg, kraamzorgorganisaties, verloskundigen en het Leger des Heils. In 2018 hebben we door het hele land 5.071 babystartpakketten verstrekt. In 2019 willen we 6.000 pakketten verstrekken.

Wat zit er in een babystartpakket?

Er zijn twee soorten babystartpakketten. In pakket 1 zitten spullen die nodig zijn voor een baby tot ongeveer zes maanden, zoals kleding in de maat 50/56 en 62/68, verzorgingsproducten en beddengoed. In pakket 2 zitten kleding in de maten 74/80 en 86/92 en eveneens verzorgingsproducten, beddengoed, etc. De babystartpakketten zijn verkrijgbaar in een jongens en meisjes variant. Met de pakketten hebben ouders in ieder geval de basisproducten om hun kindje te verzorgen totdat het ongeveer twee jaar oud is.

Help jij ons helpen?

Vind jij ook dat elk kind recht heeft op een goede start?

Steun dan het werk van Stichting Babyspullen!

Word donateur

Stichting Babyspullen is volledig afhankelijk van donaties om (aanstaande) ouders in financiële nood te helpen. Iedere bijdrage, groot of klein, is welkom en stelt ons in staat om nog meer baby’s een goede start te geven. Giften zijn welkom op rekeningnummer NL14RABO 0144346958 t.n.v. Stichting Babyspullen. Of word donateur voor minimaal 3 euro per maand. Je regelt dit via de website.

Schenk babyspullen

Je kunt ons helpen door babyspullen te schenken: kleding tot en met maat 92, beddengoed, hydrofiele luiers, kruiken, verzorgingsproducten, etc. Kijk op onze website voor een overzicht van spullen die wij inzamelen. Hier vind je ook de inzamelpunten bij jou in de buurt.

Help als vrijwilliger

Stichting Babyspullen kan baby’s en (aanstaande) ouders helpen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ons team willen versterken. Je kunt ons helpen met inzamelen, sorteren, het maken van pakketten, transport, maar ook met bijvoorbeeld promotie en fondsenwerving. Klik hier voor meer informatie en vacatures.

Meer informatie over Stichting Babyspullen?

Kijk op www.stichtingbabyspullen.nl.

Bekijk ook eens ons animatiefilmpje:

Alvast bedankt voor je hulp!

Marjolijn
Auteur
Oprichter en directeur van Stichting Babyspullen.
Idee ontstond in 2010 na geboorte van 2e kindje. Officieel opgericht 12 maart 2012.
Op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social