STADSLINNEN 

Ontstaan vanuit een passie voor duurzaamheid en textiel, produceert STADSLINNEN tafellinnen gemaakt van circulair textiel.

STADSLINNEN onderscheidt zich door het gebruik van lokaal textielafval dat op een duurzame en ethische manier wordt geproduceerd. De grondstof die we gebruiken is afkomstig van lokaal textielafval; van de horecasector en bewoners uit de stad. Ons doel is om bij te dragen aan een toekomstbestendige economie: circulair, inclusief, klimaatneutraal, eerlijk en transparant. Onze eerste collectie bestaat uit tafelkleden inclusief bijpassende servetten in verschillende maten en vormen. Voor het kleuren van het textiel maken we gebruik van planten en bacteriën. STADSLINNEN werkt samen met een sociale werkplaats en geeft mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een eerlijk kans.

Als impact gedreven startup is ons doel om impact te creëren voor mens en milieu. Hoe? Door textielafval te gebruiken als grondstof voor circulair tafellinnen. Door water en energie te besparen en onze CO2 voetafdruk te minimaliseren door middel van een duurzaam productieproces. Door te doneren aan een goede doel en onze community te betrekken bij bewustwording over textiel, zero waste en de circulaire economie. STADSLINNEN draagt hierdoor bij aan SDG 6 (schoon water), SDG 8 (werk en economische groei), SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie), SDG 13 (klimaatactie), SDG 15 (wonen op het land) en SDG 17 (partnerships).

Profile picture for user davinaverkuyl
Davina
Auteur
Een gepassioneerde en hands-on professional met twintig jaar ervaring in zowel business als non-profit sector. Mijn doel is om een bijdrage te leveren in de transitie naar een toekomstbestendige economie: circulair, inclusief, klimaatneutraal en met eerlijke en transparante toeleveringsketens.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 308 leden